COOL GREECE TRAVELLERS

Κέρκυρα: Η τρισεύγενη αρχόντισσα του Ιονίου


TSVIGKOU

30 Μαρτίου 2017

cafeterias-at-liston-in-corfu-town93013.jpg

Το παρατηρητήριο του Κάιζερ -ο Γουλιέλμος ο 2ος ατενίζει το πέλαγος. Τα εμβληματικά μέγαρα της πόλης της Κέρκυρας, οι στοές του Λιστόν, η Σπιανάδα -η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Έλληνες. Έζησαν και μεγαλούργησαν στο νησί. Σμίλεψαν έναν πολιτισμό πολύμορφο και σαγηνευτικό. Άφησαν τα ίχνη τους σε κάθε αξιοθέατο που κοσμεί το νησί. Ανακαλύψετε τα σε κάθε νότα της Παλιάς Φιλαρμονικής, σε κάθε ποτήρι με λικέρ από Κουμκουάτ, σε κάθε βόλτα στα καντούνια του Καμπιέλο, σε κάθε έρωτα που γεννιέται στο Canal d’ Amour. Η Κέρκυρα θα σας πλανέψει.

Αξίζει να δείτε στην Κέρκυρα

Το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας: σκηνικό από ταινία εποχής 
Το ιστορικό κέντρο του νησιού έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Τα μεγαλόπρεπα κτήριά της με επιρροές από τον νεοκλασικισμό και τον εκλεκτικισμό θαμπώνουν: Mέγαρο Μιχαήλ και Γεωργίου, Λιστόν, Loggia Nobilei, Λατινική μητρόπολη, ροτόντα του Τόμας Μέιτλαντ, Ιόνιος Βουλή, Μέγαρο της οικογένειας Καποδίστρια. Στα περίφημα καντούνια του Καμπιέλο με τις μπουγάδες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας, αλλά και στα εμβληματικά ξενοδοχεία με τους «υψηλούς» επισκέπτες θα νιώσετε πρωταγωνιστής σε ταινία.

Απολαύστε τη διαμονή σας στα Louis Hotels.

Οι αιωνόβιοι «φύλακες» της πόλης 
Στην ανατολική πλευρά της πόλης, η δίκορφη βραχώδης απόληξη έδωσε στην Κέρκυρα το όνομα που ακόμη υπάρχει στους χάρτες: Κορυφώ-Corfu. Εξήντα μέτρα, μια σιδερένια γέφυρα πάνω από την Contra Fossa, τη θαλάσσια τάφρο, και καλώς ορίσατε στο Παλιό Φρούριο και... στον 16ο αιώνα. 

Τα αξιοθέατα σας προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο: Η πύλη Soranza, οι Αγγλικοί Στρατώνες, οι φτερωτοί λέοντες του Αγίου Μάρκου, η Madonna Del Carmine, ο προμαχώνας Savorgnan, ο Πύργος της Θάλασσας, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που μοιάζει με δωρικό ναό. Ένα ανοιχτό, αλλά και ολοζώντανο μουσείο. Στο βορειοδυτικό άκρο της πρωτεύουσας, ο άλλος φύλακας της: το Νέο Φρούριο. Κτισμένο την περίοδο 1576-1645 από τους Βενετούς. Ένα αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης. Ένα κυβιστικό φρούριο που θυμίζει Πικάσο και Μπρακ.

[gallery-716512]

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.