HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Υπέροχα φυτά για να τα προσφέρετε σε όσους γιορτάζουν


Αναστασία Τσαγκάρη

28 Απριλίου 2019

orchid1.jpg

Αν είστε από τις τυχερές guest στο Πασχαλινό τραπέζι σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας σπίτι, ή αν τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ευχηθείτε χρόνια πολλά στην Αναστασία, τον Αναστάση, τη Λαμπρινή, τον Λάμπρο, τον Γιώργο ή τη Γεωργία, σας προτείνω να επισκεφτείτε το ανθοπωλείο και όχι το ζαχαροπλαστείο.

Ένα όμορφο φυτό θα δώσει άλλο αέρα στο χώρο του παραλήπτη του και σίγουρα δεν είναι γεμάτο από περιττές θερμίδες.

Δυο είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής, το budget σας και τα γούστα του παραλήπτη του. Αν δεν έχετε οικονομικό θέμα θα σας πρότεινα ανεξαρτήτως φυτού να δωρίσετε κάτι μεγάλο. Τα μεγάλα φυτά είναι δυνατά και δύσκολα χαλάνε.

Τώρα επειδή τα ανθοπωλεία και τα φυτώρια δεν είναι φημισμένα για τη σωστή καθοδήγηση στις αγορές μας, οι επιλογές σας είναι οι ακόλουθες:

Εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε τα ανθοφόρα. Η εποχή είναι ιδανική για να διαλέξετε. Προσωπική μου γνώμη πάρτε κάτι που μπορεί να μπει στο μπαλκόνι ή στη βεράντα. Αυτή την εποχή η αγορά βρομάει από γαρδένιες και ορτανσίες.

Αποφύγετε τα εποχικά ανθοφόρα φυτά αν θέλετε το δώρο σας να κρατήσει. Η ορχιδέα είναι πάντα μια κλασσική επιλογή και στοιχίζει λιγότερο από μια τούρτα. Αντισταθείτε στην επιμονή του ανθοπωλείου να την αγοράσετε μέσα σε διακοσμητικό κασπώ. Τα φυτά αυτά αγαπούν η γλάστρα τους να είναι ελεύθερη.

Τώρα αν ο παραλήπτης τους δεν είναι και πολύ fan της κηπουρικής υπάρχει μια λίστα από εύκολο φυτά με μηδενικές ανάγκες σε φροντίδα. Η sansevieria cylindrica velvet touch κορυφαία σας επιλογή. Ακολουθούν το σπαθίφυλλο, ο πόθος, ο φίκος, η σεφλέρα και η παχίρα.

Last but not least αποφύγετε τις ανθοδέσμες και τα κομμένα φυτά. Στοιχίζουν πολλά λεφτά, βάζουν τον παραλήπτη τους σε τεράστιο κόπο συντήρησης και δεν κρατούν πάνω από μια εβδομάδα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.