HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Senecio rowleyanus - Τα μαργαριτάρια της φύσης


Αναστασία Τσαγκάρη

26 Ιανουαρίου 2020

Senecio rowleyanus - Τα μαργαριτάρια της φύσης

Πιστή στη τάση που επιτάσσει η "φυτομόδα" για το 2020, έβαλα στην συλλογή μου ένα πολύ πολύ ιδιαίτερο φυτό το Senecio rowleyanus. Σαν όνομα ίσως σας είναι εντελώς άγνωστο και αδιάφορο. Η εικόνα του όμως; Μοιάζει μ΄ ένα μάτσο από πράσινα μαργαριτάρια που κρέμονται.

jenny.gr

Εύκολο στη φροντίδα του με μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Δεν λέει όχι στο έμμεσο ηλιακό φως, μπορεί όμως να τα πάει καλά και σε χώρους με μέτριο φωτισμό. Η μεταφύτευση δεν θα σας απασχολήσει τουλάχιστον για δυο ή και περισσότερα χρόνια. Όταν θα έρθει η ώρα να του αλλάξετε γλάστρα επιλέξτε ένα πήλινο στενόμακρο δοχείο. Το χώμα για κάκτους είναι ιδανική επιλογή για το φυτό αυτό καθώς το ριζικό του σύστημα αγαπά τον εξαιρετικό αερισμό. Λίπασμα την περίοδο ανάπτυξης, δηλαδή την άνοιξη και μέχρι να πιάσουν οι ζέστες.  Αν είναι χαρούμενο στο χώρο σας τη άνοιξη θα σας χαρίσει μικρά αρωματικά άνθη.

jenny.gr

Το Senecio rowleyanus είναι μια πολύ πρωτότυπη επιλογή για κρεμαστό καλάθι. Μπορεί να αξιοποιηθεί διακοσμητικά μέσα στο χώρο με χίλιους τρόπους αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Είναι ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους αλλά και για το σαλόνι μας, το μπάνιο ή την κρεβατοκάμαρα. Ένα διακοσμητικό κασπώ με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το αρχικό δοχείο φύτευσης θα απογειώσει αισθητικά το φυτό. Επειδή είναι επιλογή για ψαγμένους στο hobby της κηπουρικής, θα το βρείτε σε επιλεγμένα ανθοπωλεία αλλά και σε eshop.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube