Αρμπαρόριζα: Το φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα μπαλκόνι

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Ποιος δεν θέλει ένα εύκολο, εξαιρετικά αρωματικό φυτό με χαριτωμένα άνθη. Νομίζω ότι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά περιγράφουν τέλεια τις ιδιότητες της Αρμπαρόριζας. Αν παρατηρήσετε τα φύλλα της θα καταλάβετε ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το πελαργόνι ή το γεράνι. Με τη διαφορά όμως ότι είναι εξαιρετικά αρωματικά. Όσο τα τρίβετε με τα δάκτυλά σας τόσο πιο έντονα μυρίζουν. Τα άνθη της μικρά και χαριτωμένα σε αποχρώσεις του μoβ και του ροζ. 

Η Αρμπαρόριζα είναι φυτό με έρπουσα μορφή κατάλληλο για εδαφοκάλυψη, παρτέρια και ζαρντινιέρες.  Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις αλλά μπορεί να ευδοκιμήσει και σε ημισκιερές. Απλά δεν θα σας δώσει τόσο πλούσια ανθοφορία. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ούτε σε νερό ούτε σε λίπανση. Αρκετά ανθεκτική και στις ασθένειες. Θα σας πρότεινα να την κλαδεύετε στις αρχές της άνοιξης για να δώσετε σχήμα στο φυτό σας και να το καθαρίσετε από τα ξερά κλαδιά. Ένα δεύτερο κλάδεμα προς το τέλος του καλοκαιριού επιβάλλεται για να ελέγξετε το μέγεθος της αλλά και να τη βοηθήσετε να δυναμώσει. Μην τη φοβάστε, μεγαλώνει σαν τρελή. 
 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή! 
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.