HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Λεμονογαρδένια. Μια εύκολη γαρδένια αλλιώτικη από τις άλλες


Αναστασία Τσαγκάρη

11 Σεπτεμβρίου 2022

Λεμονογαρδένια. Μια εύκολη γαρδένια αλλιώτικη από τις άλλες
Υπάρχουν οι γαρδένιες και οι λεμονογαρδένιες... Όσα δεν γνώριζες για το όμορφο και μοσχομυρισμένο φυτό

H γαρδένια θεωρείται από το πιο αγαπημένα αλλά και από τα πιο δύσκολα ανθοφόρα φυτά και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πως να τη συντηρήσουμε από τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια μας. Το νέο μας φυτό πρέπει να προσαρμοστεί στο οικιακό περιβάλλον και αυτό είναι κάτι που απαιτεί γνώσεις και δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του.

Όμως η κοινή γαρδένια που σας έχουν προσφέρει ή έχετε αγοράσει μόνες σας είναι μόνο μια ποικιλία από τις πολλές που υπάρχουν. Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου μια άλλη πολύ γνωστή ποικιλία με την κοινή ονομασία Λεμονογαρδένια (Tabernaemontana divaricate).

Jenny.Gr

Πολύ διαφορετικό φυτό από αυτά που γνωρίζουμε, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Συνεχής ανθοφορία, αρωματικά άνθη και υπέροχα μεγάλα φύλλα με σκούρο πράσινο χρώμα. Η ευκολία της σε σχέση με την κοινή γαρδένια έγκειται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά της. Δεν αναπτύσσει τόσο πυκνό φύλλωμα γεγονός που την κάνει πολύ ανθεκτική στις μυκητολογικές προσβολές. Αν δεν την έχετε σας προτείνω να τη βάλετε στη συλλογή σας και θα με θυμηθείτε.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

YouTube: All About Orchids

Facebook:@allaboutorhid

Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!