HOME SWEET HOME HOME TIPS

Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους με πολύ λίγα χρήματα


19 Ιουλίου 2018

shutterstock_209091301-1024x585.jpg

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να μεταμορφώσετε και να αλλάξετε τους τοίχους του σπιτιού ωστόσο πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που να μην σας το επιτρέπουν.

Για παράδειγμα το βάψιμο των τοίχων ή η τοποθέτηση ταπετσαρίας μπορεί να  να μην σας το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή να μην είναι στα άμεσα οικονομικά σας σχέδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να τραβάει τα βλέμματα μπορείτε να το κάνετε σε συγκεκριμένα σημεία και με τρόπο που να μην αφήσει σημάδια αργότερα.

thehomeissue_tixos

Βάλτε μαυροπίνακα Ένας πολύ όμορφος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος για να μεταμορφώσετε έναν τοίχο σας είναι να κάνετε την παρακάτω κατασκευή. Πάρτε ένα mdf (από κάποιο ξυλουργείο) σε διαστάσεις της επιλογής σας (εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο τοίχος σας) και βάψτε το με μπογιά μαυροπίνακα. Από εκεί και πέρα προμηθευτείτε πηχάκια (επίσης από ξυλουργείο) με τα οποία θα δημιουργήσετε τα τετραγωνάκια της φωτογραφίας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τετράγωνα για 4 εβδομάδες έτσι ώστε να έχετε ένα μεγάλο σημειωματάριο στον τοίχο του σαλονιού σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε 28 τετράγωνα. Τέλος μπορείτε να πάρετε από το ξυλουργείο και εφτά μικρότερα mdf ξύλα και να γράψετε πάνω σε αυτά την κάθε ημέρα της εβδομάδας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Με κομμάτια ταπετσαρίας που έχουν περισσέψει από παλαιότερες εργασίες μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Κολλήστε κομμάτια ταπετσαρίας Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές ταινίες για αφίσες που ξεκολλάνε χωρίς να αφήνουν σημάδια στον τοίχο, αυτές θα σας βοηθήσουν να κολλήσετε μεγάλες επιφάνειες από κομμάτια ταπετσαρίας που μπορεί να σας έχουν περισσέψει ή  ακόμα και ύφασμα. Κόψτε στην ίδια διάσταση 3-4 κομμάτια και κολλήστε τα αφήνοντας μεταξύ τους 10 εκατοστά απόσταση. Κολλήστε περιμετρικά πιχάκι έτσι ώστε να φαίνονται σαν κάδρα. Εάν ο τοίχος σας είναι ανοιχτόχρωμος προτιμήστε κάποια ταπετσαρία με χρώμα για να δώσει ένταση. Κόστος αλλαγής 0-10 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα