HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τα πρώτα 9 «λάθη» που οι διακοσμητές προσέχουν με το που μπαίνουν σε ένα σπίτι


15 Φεβρουαρίου 2019

shutterstock_221700772-1024x585.png

Είναι και αυτή η «διαστροφή» του επαγγέλματος που δεν αφήνει του διακοσμητές να ηρεμήσουν ούτε ένα λεπτό.

Δεν υπάρχει χώρος που να μην επισκεφτούν και να μην κάνουν έστω και μια σκέψη θετική ή αρνητική ανάλογα με το τι θα παρατηρήσουν στην διακόσμηση. Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 πράγματα που σχεδόν όλοι οι διακοσμητές παρατηρούν σ’ ένα σπίτι.

Ύπαρξη ή μη φυτών Οι σχεδιαστές λένε ότι μία νότα από φυτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στην είσοδο, κάνει το χώρο περισσότερο οικείο και φωτεινό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν ζωή στο χώρο σας και να ανανεώσουν την καθημερινότητά σας.

Μικρά αντικείμενα Συνήθως τα μικρά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας σχεδιαστής εσωτερικού χώρου. Έχουν μανία, με το αν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα ενώ προτιμούν μια πιο αφαιρετική εικόνα στο χώρο. Είναι υπέρμαχοι της απλής και λιτής διακόσμησης. Απομακρύνετε τα αναμνηστικά που κοσμούν τα ράφια σας εδώ και χρόνια και το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να πιάνουν σκόνη.

Αριθμός μαξιλαριών στον καναπέ Αυτό που στηρίζουν είναι ότι όσο περισσότερα είναι τα μαξιλάρια του καναπέ, τόσο καλύτερα είναι. Η εικόνα μόνο 3 μαξιλαριών στον καναπέ μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμα και «τρέλα». Ο μεγάλος αριθμός μαξιλαριών δίνει σίγουρα μία πιο άνετη αίσθηση στο χώρο και κατ’ επέκταση στον καναπέ σας.

Τακτοποίηση ραφιών Ο τρόπος με τον οποίο τακτοποιείτε τα βιβλία στα ράφια σας λέει πολλά σε έναν σχεδιαστή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, τα βιβλία που είναι κολλημένα σε στοίβες, δείχνουν ότι κανένας δε τα διαβάζει και ότι βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση για διακοσμητικούς λόγους. Ίσως να έχουν και δίκιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Υπέροχα μικρά και οικονομικά φυτά για να διακοσμήσουμε το γραφείο μας