HOME SWEET HOME HOME TIPS

10 πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων σας


The Jennettes

13 Μαρτίου 2019

debby-hudson-731916-unsplash.jpg

To πλυντήριο πιάτων μας λύνει τα χέρια καθώς είναι η πλέον απαραίτητη συσκευή στη κουζίνα μας. Σίγουρα μπορούν να μπουν πολλά αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που δε θα πρέπει να τοποθετηθούν ποτέ στο πλυντήριο.

Ποια είναι λοιπόν τα αντικείμενα που δεν πρέπει να τοποθετηθούν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων;

1. Ξύλινα Σκεύη

Τα ξύλινα κουτάλια, τα πιρούνια, τα ξύλα κοπής και οποιαδήποτε άλλα σκεύη, μπορεί να σπάσουν αν τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων.

2. Καπάκια χύτρας

Ο δακτύλιος σιλικόνης, το εσωτερικό δοχείο και η σχάρα ατμού μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, το καπάκι μπορεί να καταστραφεί αν αποφασίσετε να το πλένετε εκεί.

3. Σκέυη ζωγραφισμένα

Τα χειροποίητα σκεύη θα χάσουν τα χρώματά τους με την πάροδο του χρόνου, αν τα εκθέσετε στη ζέστη του πλυντηρίου πιάτων.

4. Αλουμίνιο

Αν τοποθετήσετε ποτέ αλουμινένια σκεύη στο πλυντήριο πιάτων, θα τα βρείτε με μαύρο χρώμα ως το τέλος της πλύσης. Η θερμότητα αφήνει άσχημα σημάδια στην επιφάνειά τους και το υλικό μπορεί ακόμη και να αφήσει λεκέδες σε άλλα αντικείμενα που έχετε τοποθετήσει στο πλυντήριο.

5. Ελεφαντόδοντο

Αν έχετε αντικείμενα-αντίκες με λεπτομέρειες από ελεφαντόδοντο, μην τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Οι πολύτιμες λαβές από αυτό το υλικό θα καταστραφούν.

6. Μεταλλικές κούπες

Συχνά υπάρχει μια επένδυση στις μεταλλικές κούπες ταξιδιού, που σφραγίζει την επιφάνεια και το πλυντήριο πιάτων θα τη διαβρώσει. Αν η κούπα δεν έχει επισημανθεί ως «ασφαλής για πλυντήριο πιάτων», πρέπει πάντα να την πλένετε με το χέρι.

7. Ακρυλικά ή πλαστικά σκεύη

Τα πλαστικά και τα ακρυλικά μπορούν να λιώσουν, αν δεν είναι ανθεκτικά στις συνθήκες του πλυντηρίου πιάτων.

8. Κοφτερά μαχαίρια

Τα κοφτερά μαχαίρια δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων καθώς η λεπίδα μπορεί να θαμπώσει κατά τη διάρκεια της πλύσης, αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι μπορεί να βλάψετε τον εαυτό σας όταν το αδειάσετε!

9. Αντικείμενα με χάρτινες ετικέτες

Γνωρίζουμε πως το χαρτί θα διαλυθεί στο νερό. Αν πιστεύετε πως μπορείτε να το καθαρίσετε, κάνετε λάθος. Το χαρτί ίσως καταλήξει να φράξει τους σωλήνες ή να προκαλέσει βλάβη στο πλυντήριο πιάτων και η επιδιόρθωσή του θα κοστίσει ακριβά.

10. Πλαστικοί θερμοί

Αν βάζετε τα πλαστικά θερμός σε νερό οποιασδήποτε θερμοκρασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσει νερό μεταξύ των τοιχωμάτων και να προκαλέσει ανεπιθύμητη μούχλα.

Δείτε ακόμη:

15 άνθρωποι φωτογραφίζονται με και χωρίς ρούχα - Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά;