Μέλι: Μάθετε τις 4 άγνωστες χρήσεις του μέσα στο σπίτι

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Δείτε πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι εκτός από το πρωινό σας…

Η μέλισσα εμφανίστηκε στη Γη περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια (πολύ πριν από εμάς) και λένε πως όταν πάψει να υπάρχει, η ανθρωπότητα θα μπορέσει να ζήσει για άλλα 4 χρόνια το πολύ. Δεν ξέρουμε αν αυτό αληθεύει, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως το μέλι έχει και πολλές άλλες χρήσεις εκτός από την προφανή.

Ενυδατική κρέμα σώματος Αν συνηθίζετε να απλώνετε έτοιμες κρέμες του εμπορίου στο σώμα σας, τότε σίγουρα ξοδεύετε χρήματα που θα μπορούσατε να αποφύγετε και δεύτερον δεν δίνετε στο σώμα σας το καλύτερο που θα μπορούσατε να του προσφέρετε. Για να φτιάξετε μια φυσική ενυδατική κρέμα σώματος πάρτε λίγο μέλι και ζεστάνετέ το. Μόλις γίνει υγρό προσθέστε μικρή ποσότητα από το το βότανο της επιλογής σας (λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο κλπ.). Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και κλείστε το καλά. Αφήστε το έτσι για μια εβδομάδα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Ενυδατικό χειλιών Για να ενυδατώνετε τα σκασμένα σας χείλη (πρόκειται για κάτι που είναι πιο συχνό τους χειμωνιάτικους μήνες) υπάρχει μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε. Αναμείξτε σε ένα βαζάκι μέλι με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε λίγο από το μείγμα στα χείλη σας. Θα δείτε πως σχεδόν αμέσως το σκάσιμο θα εξαφανιστεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Οι 3 πιο ινσταγκραμικές γωνίες ενός σπιτιού