Ιδέες διακόσμησης για δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα εφηβικό και παιδικό

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
thehomeissue_kid-1024x585.jpg

Το να διακοσμήσετε ένα παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν φιλοξενούνται στο ίδιο δωμάτιο παιδιά με μεγάλη διαφορά ηλικίας; 

Ένα παιδικό δωμάτιο έχει αρκετές διαφορές στη διακόσμηση από ένα εφηβικό. Υπάρχουν όμως tips που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών σας και να φτιάξετε ένα δωμάτιο που θα ικανοποιεί και τα δύο σας παιδιά.

Μίνιμαλ διακόσμηση Η πιο απλή λύση είναι αυτή της μίνιμαλ διακόσμησης. Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία της Walt Disney ή να βάψετε το δωμάτιο σε παιχνιδιάρικες αποχρώσεις. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους, διαλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία και ενισχύστε με διακοσμητικά ή πόστερ που αγαπάνε και τα δύο σας παιδιά.

Βάλτε χρώμα Το ότι δεν μπορείτε να βάλετε ταπετσαρίες με παιδικούς ήρωες, αυτοκόλλητα και ζωγραφιές στους τοίχους δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα. Τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι αγαπάνε τα έντονα χρώματα, εκτός και αν ο έφηβος γιος σας περνάει τη φάση του μαύρου, που θέλει δηλαδή όλα γύρω του να είναι σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις (συμβαίνει σε πολλά παιδιά και μπορεί να κρατήσει 1-2 χρόνια ή και παραπάνω). Το πράσινο, το μπλε, το μουσταρδί είναι μερικά unisex χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

Χωρίστε το δωμάτιο στα δύο Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τα δύο παιδιά, τότε απλά χωρίστε το δωμάτιο στα δύο και αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν μόνα τη διακόσμησή τους. Για να μη φαίνεται το δωμάτιο πολύ μπερδεμένο από τα δύο διαφορετικά είδη διακόσμησης, πείτε τους να επιλέξουν πράγματα που είναι σε παρόμοιες αποχρώσεις. Βάψτε, για παράδειγμα, όλο το δωμάτιο μπεζ και από τη μεριά που θα κοιμάται το μικρότερο παιδί βάλτε μερικά αυτοκόλλητα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Αφήστε τον έφηβο γιο σας ή την κόρη σας να επιλέξει τα δικά του αυτοκόλλητα ή πόστερς που επίσης θα κυμαίνονται στα ίδια χρώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε ακόμη: Ιδέες για ωραία παιδικά γραφεία

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.