6 tips για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε σκανδιναβικό στιλ

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σκανδιναβική διακόσμηση; Ο λόγος είναι ότι οι Σκανδιναβοί διακοσμούν τους χώρους τους απλά, χρηστικά και όμορφα.

Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές, είναι απίστευτα λειτουργικά και ταυτόχρονα πολύ εκλεπτυσμένα. Η εξαιρετική χρήση του φωτισμού, τα διακριτικά χρώματα και η μίνιμαλ επίπλωση δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια καθημερινότητα με ηρεμία και στυλ. Αν θέλετε, λοιπόν, να διακοσμήσετε τον χώρο σας σε σκανδιναβικό ύφος, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Πατώματα

Τα χαλιά που καλύπτουν το πάτωμα ποτέ δεν ήταν της μόδας στη Σκανδιναβία. Αντίθετα, όλοι οι χώροι έχουν ένα ελαφρύ ξύλινο πάτωμα, εκτός από το μπάνιο. Απομακρύνετε λοιπόν τις μοκέτες και επενδύστε με ξύλο τα πατώματά σας. Αν ωστόσο, κάτι τέτοιο σας φαίνεται ακριβό, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε - υπάρχουν λύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε laminate ή ακόμα και να βάψετε το πάτωμά σας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα που θα δίνει όγκο και φωτεινότητα στον χώρο σας. Επίσης, αν κρυώνετε και θεωρείται πως μια μοκέτα σας είναι απαραίτητη, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι κοντά στο χρώμα του πατώματος για να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη:H τελευταία λέξη της μόδας στην εσωτερική διακόσμηση είναι εδώ και θα σας ξετρελάνει