CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα πιο σημαντικά λάθη που κάνεις και επιδεινώνουν την τριχόπτωση


4 Σεπτεμβρίου 2021

Τα πιο σημαντικά λάθη που κάνεις και επιδεινώνουν την τριχόπτωση

Συνήθως υπάρχει γενετική προδιάθεση αλλά υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά λάθη που πιθανότατα αγνοείς. Ο δρόμος προς την τριχόπτωση είναι ανηφορικός και σχετίζεται με το άγχος, τον κακό τρόπο ζωής, την έλλειψη βιταμινών.

Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες που σε κάνουν να χάνεις σταδιακά τα μαλλιά σου αλλά σταθούμε στον πρώτο και βασικό που σχετίζεται με το λούσιμο και τα σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Εάν πας να αγοράσεις ένα προϊόν που υπόσχεται να τα κάνει και πάλι πλούσια χωρίς κάποια ιατρική υπόδειξη, τότε το πιο πιθανό και σχεδόν μαθηματικά εξακριβωμένο, είναι ότι θα αρχίσουν να αραιώνουν πιο γρήγορα. Πρέπει πάντα να ακούς τις συμβουλές του δερματολόγου σου και στη συνέχεια, να επενδύεις σε κάποιο κατάλληλο σαμπουάν.

Σχετικά με τον τρόπο που λούζεσαι, υπάρχει ένα βασικό λάθος που κάνεις και αυτό δεν είναι άλλο από το ζεστό νερό που χρησιμοποιείς. Όταν χρησιμοποιείς σαμπουάν που δεν έχει φυσική σύνθεση, τότε το ζεστό νερό βοηθά περισσότερο όλες τις χημικές ουσίες να εισχωρήσουν στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να το φθείρουν. Εκείνο που πρέπει πάντα να κάνεις, είναι να λούζεσαι με χλιαρό νερό και να ξεπλένεις με κρύο νερό.

Ένα ακόμη λάθος έχει να κάνει με τη βιασύνη σου και με το πώς λούζεσαι. Εάν κάνεις τη διαδικασία μηχανικά, η τριχόπτωση απλά θα επιδεινωθεί. Το tip είναι να προσφέρεις στα μαλλιά σου ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Εάν ακολουθήσεις, τις παραπάνω συμβουλές, θα δεις τα μαλλιά σου να παίρνουν και πάλι τα πάνω τους, αφήνοντας πίσω την απειλή της τριχόπτωσης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.