Δήμητρα Δανίκα: Η hair expert του project «Being Me» που μεταμορφώνει τις γυναίκες

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Η Δήμητρα Δανίκα, η δημιουργός του πρότζεκτ BEING ME, με τις άλλοτε μοναδικές πρωταγωνίστριες της, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ανδρονίκη Κολοβού, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Αμαλία Κυπαρίσση, κ.α., ανοίγει ξανά την αυλαία με ένα ολόφρεσκο Βeing Me και πάντα υπό την καθοδήγηση της δικής της ματιάς και… στην κυριολεξία πινελιάς της!

Και για να κάνουμε μια διαδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν, η hair designer Δήμητρα Δανίκα ξεκίνησε το Being Me έχοντας στο μυαλό της όλα εκείνα που οι γυναίκες είναι αλλά φοβούνται να αναδείξουν ή δεν ξέρουν τον τρόπο και ψάχνουν το δρόμο. Και αυτός ο δρόμος ανοίγεται και ξεδιπλώνεται μέσα από το Being Me.

Ουσιαστικά ως διαδικασία μεταφράζεται ως εξής: «ακούω, αφουγκράζομαι το ποια είσαι και αυτό το μεταφράζω, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, σε εικόνα».

Η Δήμητρα όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει την ομορφιά σπουδαίων γυναικών από το χώρο του σινεμά, του θεάτρου, των τεχνών, της δημοσιογραφίας. Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ιστορία και αυτήν την ιστορία θέλει να την μετουσιώσει σε εικόνα μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα, ψυχαναλυτική αλλά πάνω από όλα διασκεδαστική διαδικασία-εμπειρία.

Με μία επίλεκτη ομάδα συνεργατών, η Δήμητρα πίσω από τα ηνία όλου του προτζεκτ, η Μαίρη Λούση μαζί της στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, η Εύα πίσω από τις κάμερες, η Ηλιάνα στο βίντεο και στο μοντάζ και όλη η υπόλοιπη ομάδα του hair saloon, ξεκινάει μία δημιουργική διαδικασία μεταμόρφωσης στον πραγματικό εαυτό της πρωταγωνίστριας όπως αυτός προκύπτει μέσα από προσωπικές αφηγήσεις. Σημασία έχει αυτό που αισθάνεται κάθε γυναίκα τη δεδομένη στιγμή.

Και όπως αναφέρει η δημιουργός, Δήμητρα Δανίκα το «πιο σημαντικό είναι να αναδειχθεί η εικόνα της γυναίκας που η ίδια έχει στο μυαλό της στο σήμερα και τελικά, πόσο κοντά έχουμε φτάσει σε αυτή την πλευρά του εαυτού της».

Μια σειρά πραγμάτων μεσολάβησαν, από τότε που το συζητάγαμε, από χειμώνα φτάσαμε καλοκαίρι. Από καλοκαίρι φθινόπωρο. Με δυο καραντίνες before and after, ένα δύσκολο καλοκαίρι και με ένα ακόμα πιο βαρύ πρόγραμμα με ατελείωτα ραντεβού, καταφέραμε και ισορροπήσαμε, ορίσαμε τα διαδικαστικά, το όρντινο, και…ιδού το αποτέλεσμα. Let’s play!