ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Summer teenage beauty


TSVIGKOU

4 Ιουλίου 2013

TEENAGE-BEAUTY-1.jpg

Μην υπερβάλλετε με το μακιγιάζ και τα μαλλιά.

Κάθε έφηβη, που τώρα αρχίζει να γνωρίζει τον κόσμο των καλλυντικών και πειραματίζεται με διάφορα χρώματα και τεχνικές, πρέπει να έχει μια μικρή βίβλο ομορφιάς, με συμβουλές και προτάσεις που είναι ιδανικές για την ηλικία της. Κακά τα ψέματα, καμία έφηβη δεν ακούει την μητέρα της που την συμβουλεύει να μη βάφετε πολύ!

Για εσάς λοιπόν, μικρές μου κυρίες, έχουμε παρακάτω μερικές καλοκαιρινές συμβουλές, για το πώς μπορείτε να αναδείξετε τα όμορφα χαρακτηριστικά σας χωρίς να φοράτε «μάσκα»:

• Το βασικότερο από όλα είναι να περιποιείστε σωστά το δέρμα σας. Να καθαρίζετε κάθε βράδυ το πρόσωπο σας ακόμα και αν δεν φοράτε μακιγιάζ, να φοράτε κάθε μέρα αντηλιακό (όχι μόνο στην παραλία), να μην περνάτε ατέλειωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία και άλλα.

• Για το μακιγιάζ σας επιλέξτε απλά προϊόντα, απαλές υφές και απαλά χρώματα.

• Αποφύγετε κατηγορηματικά τα make up, δεν είναι για εσάς.

• Επιλέξτε βάσεις μακιγιάζ όπως κρέμες BB ή ενυδατικές με χρώμα και μόνο σε περίπτωση που έχετε σημάδια ή δυσχρωμίες ή σπυράκια.

• Αν έχετε σπυράκια, καλύψτε τα τοπικά με ειδικά θεραπευτικά concealer που μπορείτε να βρείτε σε εταιρείες φαρμακείου.

• Το concealer δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σας, ακόμα και αν δεν έχετε μαύρους κύκλους. Επιλέξτε ένα με πολύ απαλή υφή και φιλική για το δέρμα φόρμουλα.

• Για το μακιγιάζ των ματιών επιλέξτε χρωματιστά μολύβια ματιών για να κάνετε ένα διακριτικό περίγραμμα. Αποφύγετε τις πολύ έντονες και φωτεινές σκιές ματιών, γιατί δεν έχετε την εμπειρία να τις δουλέψετε σωστά και γιατί θα σας μεγαλώνουν.

• Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για εσάς, μαύρη ή χρωματιστή, όμως σε μια απαλή φόρμουλα.

• Τα φρύδια σας καλύτερα να μείνουν φυσικά, αν είναι πολύ έντονα μπορείτε απλώς να τα καθαρίσετε, όχι όμως να τους δώσετε άλλο σχήμα. Αν αλλάξετε το σχήμα των φρυδιών σας τώρα, το πιο πιθανό είναι να το μετανιώσετε σε 2-3 χρόνια, οπότε κάντε υπομονή.

• Μπορείτε να φοράτε και ρουζ, όμως σε χαρούμενες και φωτεινές αποχρώσεις του ροζ, nude – ροζ, ροδακινί και κοραλλί. Αυτό που πρέπει να προσέχετε όμως είναι η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε και ο τρόπος που θα το απλώσετε. Κάντε απαλές πινελιές μόνο στα μήλα, με ειδικό πινέλο ρουζ. Καλύτερα να φαίνεστε λίγο άβαφες πάρα να φαίνεστε σαν κλόουν. Δυστυχώς έτσι είναι!

• Τα χείλη σας χρειάζονται μόνο λίγη ενυδάτωση και πολύ απαλό χρώμα. Επιλέξτε να φοράτε πολύ διακριτικά lip gloss ή lip balm με χρώμα. Σε καμία περίπτωση μη φορέσετε σκούρο κραγιόν.

• Τα μαλλιά σας χρειάζονται έξτρα περιποίηση και προστασία, πρέπει να ξεκουραστούν από τις διάφορες τεχνικές styling. Αποφύγετε το πιστολάκι, σταματήστε να ισιώνετε τα μαλλιά ή να κάνετε μπούκλες, κάντε μάσκες μαλλιών με οργανικά έλαια και χρησιμοποιήστε αντηλιακά σπρέι στην παραλία.

• Το καλοκαίρι θέλει ανέμελα και φυσικά μαλλιά, όμορφες πλεξούδες, ανέμελα μαζέματα και φυσικούς κυματισμούς. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και στολίστε τα με trendy αξεσουάρ.

Απολαύστε την εφηβική σας ομορφιά και μη προσπαθείτε να την αλλάξετε ή να την αλλοιώσετε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.