ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Περιποίηση φρυδιών μετά την εφαρμογή Microblading


15 Σεπτεμβρίου 2019

Περιποίηση φρυδιών μετά την εφαρμογή Microblading

Ζώντας με τα νέα μου φρύδια

Η αρχή είναι το ήμισι του παντός, λέει το ρητό, αλλά δέν λέει τι γίνεται με το υπόλοιπο μισό. Στην περίπτωση του microblading, το υπόλοιπο μισό είναι η συντήρηση και η τακτική περιποίηση των νέων μας φρυδιών.

jenny.gr

Η φροντίδα της φυσικής τρίχας είναι απαραίτητη όχι μόνο πρίν αλλά και μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ, καθώς άτονες τρίχες, άλλες λευκές ή πολύ μακριές, τρίχες που βγαίνουν έξω από το σχήμα κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ημιμόνιμο μακιγιάζ σαν κατευθυντήρια γραμμή, προκειμένου να αφαιρέσουμε τις ανεπιθύμητες τρίχες. Πρακτικά όμως, αυτό δεν είναι εύκολο για όλες τις γυναίκες. Και επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το καλύτερο είναι να εμπιστευτούμε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, ο οποίος θα αναλάβει υπεύθυνα την περιποίηση των νέων μας φρυδιών. Mία επίσκεψη κάθε τρείς εβδομάδες είναι αρκετή για την συντήρηση του νέου μας σχήματος.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μόνες μας, με ένα τσιμπιδάκι, ένα ψαλιδάκι και έναν καθρέφτη, μπορούμε να καλλωπίζουμε τις ατίθασες τρίχες. Ακολουθώντας τη γραμμή της εφαρμοσμένης τεχνικής microblading, κόβουμε τις μακριές τρίχες που προεξέχουν και δίνουν όγκο στα φρύδια, προκειμένου να τις φέρουμε πιο κοντά στο επίπεδο του ημιμόνιμου μακιγιάζ, και αφαιρούμε τις νεότερες τρίχες έξω από αυτήν.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα φυσικά μας φρύδια είναι συχνά ασύμμετρα, με διαφορετική ποσότητα τρίχας το καθένα, και πολλές φορές εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ διορθώνει το ύψος και το πάχος των φρυδιών, δίνοντάς τους συμμετρία. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως εφαρμόζεται στα ίδια σημεία και στα δύο μας  φρύδια. Έτσι, προκειμένου να διατηρήσουμε τη συμμετρία όταν περιποιούμαστε τα φρύδια μας, πρέπει να βλέπουμε τις φυσικές τρίχες και το ημιμόνιμο μακιγιάζ ως σύνολο, κοιτάζοντας την εικόνα μας από απόσταση και, όχι συγκρίνοντας τα φρύδια μεταξύ τους από κοντά με μεγεθυντικό καθρέφτη.

Όσον αφορά το χρώμα, κάτι που συμβουλεύω συχνά τις κυρίες που με εμπιστεύονται, είναι να επιλέγουν ειδικές βαφές για τα φρύδια προκειμένου να επιτύχουν την επιθυμητή ένταση στο βλέμμα τους και, όχι να σκουραίνουν το ημιμόνιμο μακιγιάζ τους. Βαφές φρυδιών μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο, που σέβονται και περιποιούνται την φυσική ποιότητα της τρίχας. Για τις άτονες ή ταλαιπωρημένες τρίχες, τα προϊόντα με κερατίνη και καστορέλαιο είναι τα πιο αποτελεσματικά. Με καθημερινή και σωστή χρήση δυναμώνουν και θρέφουν την τρίχα, χαρίζοντάς της νέα ζωντάνια. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ειδικό κερί που στιλιζάρει τις τρίχες και μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατεύθυνσή τους παρά το μάκρος τους.

Για εξειδικευμένη εξυπηρέτηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην:
Biocolours Cosmetics
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
[email protected]
www.biocolours.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.