ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακιγιάζ μετά τα 50: Τα pro makeup tips για ένα υπέροχο eye look


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Μαρτίου 2024

Μακιγιάζ μετά τα 50: Τα pro makeup tips για ένα υπέροχο eye look
IG @jlo
Μυστικά για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών

Μετά τα 50, ενδέχεται να παρατηρείς αλλαγές στην εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του, τα χαρακτηριστικά του προσώπου «πέφτουν», ενώ οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές και εύκολα ορατές. Το αποτέλεσμα της φυσικής γήρανσης του δέρματος έχει άμεσο αντίκτυπο και στο μακιγιάζ.

Το foundation, το concealer, η σκια ματιών και το eyeliner δεν εφαρμόζονται πια το ίδιο, ούτε παραμένουν σταθερά στη θέση τους όπως άλλοτε για ώρες. Εισχωρούν σε λεπτές γραμμές, ξεθωριάζουν ή μουντζουρώνονται.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να σταματήσεις να βάφεσαι. Αντίθετα, είναι εξαιρετική ιδέα να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο κάνεις το μακιγιάζ σου, υιοθετώντας κάποια εύκολα pro makeup tricks για το μακιγιάζ των βλεφάρων.

Jenny.Gr
IG @jlo

Primer

Πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ στο κινητό βλέφαρο, εφάρμοσε primer. Δημιουργεί μια λεία, μεταξένια βάση που επιτρέπει μια πιο εύκολη εφαρμογή σκιών για τα μάτια ή eyeliner. Παράλληλα εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ ματιών.

Σκιά ματιών χωρίς λάμψη

Οι ματ ή σατινέ σκιές για τα μάτια «καμουφλάρουν» κατά κάποιον τρόπο τις ρυτίδες στο κινητό βλέφαρο. Αντίθετα μια πολύ λαμπερή σκιά τις αναδεικνύει, γεγονός που δεν το θέλουμε.

Jenny.Gr
IG @jlo

Μάσκαρα

Αν υπάρχει μια σταθερά που παραμένει ανεξάρτητα από την ηλικία, αυτή είναι η μάσκαρα. Αλλά αν χρησιμοποιείς μάσκαρα που στοχεύει στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων, δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη που υπόσχεται να δώσει περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.