Πώς θα σώσεις το χρώμα των μαλλιών σου

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
7b9d377c5b4e7d31a8b7f712f10d7493-light-blonde-highlights-summer-hair-color-for-blondes-highlights.jpg

Αν δεν το γνωρίζετε ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι ο ήλιος δεν είναι και ο καλύτερός τους φίλος και το ίδιο ισχύει για το χλώριο και το αλάτι.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προστατεύσουμε το χρώμα των μαλλιών μας και για να είναι λεία και απαλά στην υφή τους;

  1. Ενυδατικό λάδι μαλλιών: Πριν βουτήξετε βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει στα μαλλιά σας λίγο λάδι -καρύδας ή ακόμη και ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά γλιστράνε και αυτό λειτουργεί ως εμπόδιο στο να εισχωρήσει το επιβλαβές χλώριο στην τρίχα.

     

  2. Βρέξτε τα αρχικά με καθαρό νερό: Κάντε ένα ντους πριν βουτήξετε στη θάλασσα ή στην πισίνα. Το ίδιο κάνετε και αμέσως μόλις βγείτε. Αυτό το trick επιτρέπει στα μαλλιά σας να απορροφήσουν λιγότερο το αλμυρό νερό ή το χλώριο. 
  3. Αντηλιακό Μαλλιών: Όπως το πρόσωπο και το σώμα, έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται το αντηλιακό τους.  Βρείτε το αγαπημένο σας αντηλιακό και προστατευτείτε από τις UVA και UVB ακτίνες. 

    [gallery-717071]

     

  4. Σχολαστικός καθαρισμός με σαμπουάν: Δεν υπάρχει hair colorist που να μην επαναλαμβάνει ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι για το χρώμα των μαλλιών μας να τα λούζουμε αμέσως μετά το μπάνιο. Χρειάζεται να φύγουν γρήγορα τα χημικά από πάνω τους -ή το αλάτι που κάθε λεπτό που περνάει τα ξηραίνει και περισσότερο.

Αν αναρωτιέσαι τι χτένισμα ταιριάζει στο styling των διακοπών σου, ξέφυγε από το messy look και προτίμησε την αγαπημένη πλεξίδα:

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα