ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

3+1 tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

3 Ιουνίου 2019

60451821_417403445515376_.jpg

Το καλοκαίρι καταστρέφει πιο εύκολα τη τρίχα λόγω του ήλιου και της θάλασσας και η περιποίηση των μαλλιών είναι αναγκαία και δεν θα έπρεπε να περνάει σε δεύτερη μοίρα, αν επιθυμείτε να έχετε δυνατά και υγιή μαλλιά.

Ειδικά ο συνδυασμός της θερμότητας με το αλάτι της θάλασσας επηρεάζει αρκετά αρνητικά την τρίχα μας και πόσο μάλλον αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω tips θα έχετε λαμπερά και όμορφα μαλλιά όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο!

1. Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι ή καπέλο για να καλύψετε το κεφάλι σας όταν βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο, έτσι θα βοηθήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας να διατηρήσει την υγρασία του, ενώ θα το προστατεύσετε και από τις ακτίνες UV.

2. Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μεγαλύτερη την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι λαδώνουν τα μαλλιά σας και χρειάζονται λούσιμο. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό φυσικό ή ξηρό σαμπουάν, για να μειώσετε την υπερβολική λιπαρότητα.

3. Για να τα ενυδατώσετε μπορείτε να τα ξεπλύνετε με μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Επίσης, η χρήση του λαδιού καρύδας 2 φορές την εβδομάδα θα χαρίσει στα μαλλιά σας ενυδάτωση και θρέψη.

4. Υπάρχουν σαμπουάν που παρέχουν UV προστασία, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλά χημικά. Αν δεν έχετε αντηλιακό μαλλιών, μπορείτε να βάλετε λίγο από αυτό που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας.

Δείτε ακόμη:

Paris Fashion Week 2019: Τα πιο inspired hair looks που είδαμε στους δρόμους του Παρισιού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.