ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να λούζεις τα μαλλιά σου επαγγελματικά μόνη σου στο σπίτι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Νοεμβρίου 2023

Πώς να λούζεις τα μαλλιά σου επαγγελματικά μόνη σου στο σπίτι
Ένα σωστό λούσιμο δημιουργεί την τέλεια βάση για ένα χτένισμα με αντοχή και κράτημα

Το να μάθεις να λούζεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, επαγγελματικά, όπως ακριβώς σε λούζουν στο κομμωτήριο είναι η βασική αρχή για να έχεις τα όμορφα και υγιή μαλλιά που ονειρεύεσαι. Το καλό λούσιμο των μαλλιών ισοδυναμεί στην πραγματικότητα με τον επιμελή καθαρισμό του προσώπου: Είναι το πρώτο βήμα για να στεφθεί με επιτυχία κάθε χτένισμα. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις να το κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βούρτσισε τα μαλλιά σου

Καθώς τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα, είναι καλό είναι να τα ξεμπερδεύεις χτενίζοντάς τα πριν μπείς για μπάνιο. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτό το βήμα – μπορείς για βοηθητικούς σκοπούς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εξειδικευμένο προιόν για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών ή ένα έλαιο μαλλιών που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου

Οι άκρες των δακτύλων βοηθούν στον απαλό καθαρισμό, ενεργοποιώντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την αίσθηση ευχάριστης κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Ανασήκωσε τις ρίζες των μαλλιών

Κατά τη διάρκεια του μασάζ, ανασήκωσε τις ρίζες των μαλλιών. Το μασάζ ενεργοποιεί ήδη την κυκλοφορία και προάγει τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο κανόνας του 3

Είναι επίσης σημαντικό να απλώνεις σαμπουάν σε τρεις συγκεκριμένες περιοχές του κεφαλιού: στο στέμμα, τον αυχένα και τους κροτάφους. Γαλακτωματοποίσησε πρώτα το σαμπουάν με νερό στην παλάμη του χεριού σου και άπλωσέ το σωστά στα μαλλιά, κάνοντας μασάζ.

Jenny.Gr
IG @christianarobinsonn

Χρόνος σαμπουάν: Ο κανόνας 60/180

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ακριβής ώρα που πρέπει να αφήσεις το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής. Ακριβώς όπως υπάρχει ένας κανόνας 60 δευτερολέπτων όταν χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου – αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να εφαρμοστεί το προϊόν για να είναι πιο αποτελεσματικό – έτσι συμβαίνει και με τον χρόνο σαμπουάν. Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς αφιερώνουμε πολύ λίγο χρόνο στην εφαρμογή σαμπουάν, αλλά χρειάζεται μόνο να δούμε πώς το κάνουν οι hair experts στα κομμωτήρια για να καταλάβουμε ότι κάνουμε λάθος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.