ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Εξαφανίστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια


2 Οκτωβρίου 2014

6adff6dd97dd008962c1b6cee873a7bf-κα.jpg
Μήπως σας λένε ότι, δείχνετε κουρασμένη; Παρατηρείτε ότι, έχετε σακούλες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Δεν είστε οι μόνες. Όμως υπάρχουν καλά νέα, εάν βρείτε ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα, μπορείτε να μειώσετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, γι' αυτό αυτή η περιοχή επηρεάζεται περισσότερο από τα υγρά. Άρα, ένα αλμυρό φαγητό ή μια νύχτα που περάσετε κλαίγοντας, διότι βλέπατε την αγαπημένη σας ταινία, μπορεί να προκαλέσουν το πρωί πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Ο λόγος είναι, ότι το νερό ταξιδεύει πάντα από τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει χαμηλή συγκέντρωση άλατος, στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερο αλάτι.

Αντιμετωπίστε το αλλεργικό συνάχι, αν αυτό είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν. Εάν έχετε αλλεργική ρινίτιδα, μιλήστε με το γιατρό σας για το πώς να την αντιμετωπίσετε, γιατί μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια σας.

Ενεργοποιήστε τη θέση ύπνου σας. Η θέση ύπνου μπορεί να συμβάλλει, στο να δημιουργηθούν σακούλες κάτω από τα μάτια. Εάν κοιμάστε στο πλάι, λόγω της βαρύτητας, μπορεί τα υγρά να πάνε κάτω από τα μάτια σας. Αν, λοιπόν ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

Άλλες καθημερινές συνήθειες, όπως όταν τρίβετε συχνά τα μάτια σας, όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι με μακιγιάζ, και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι, οι σακούλες στα μάτια είναι πολύ συχνές και συνήθως δεν σχετίζονται με την υγεία. Αλλά αν εμφανιστούν ξαφνικά και δεν φεύγουν - είναι μια καλή ιδέα για να δείτε το γιατρό σας. Προβλήματα του θυρεοειδούς ή των νεφρών μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.