ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Scrub με άλατα epsom: Γιατί και πως να τα χρησιμοποιήσετε


6 Σεπτεμβρίου 2015

5703.jpg

Τα άλατα epsom ή αλλιώς το θεϊκό μαγνήσιο, είναι τα πλέον κατάλληλα για την περιποίηση και την υγεία της επιδερμίδας σας. Απορροφώνται εύκολα από το δέρμα βοηθώντας στη μείωση των φλεγμονών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στη βελτίωση της μυικής λειτουργίας. Επίσης συμβάλουν και στην αποβολή των τοξινών που δεν παύουν να ταλαιπωρούν την επιδερμίδα. Επομένως έχετε κάθε λόγο να τα εντάξετε στις beauty συνήθειες σας αφού μπορείτε εύκολα να τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα αλλά και σε φαρμακεία.  Δείτε παρακάτω μία σπιτική συνταγή για scrub προσώπου:

Υλικά:

  • 1 μικρό γυάλινο βαζάκι
  • άλατα epsom
  • λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο (ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. π.χ μελισσοκέρι για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, νυχτολούλουδο για ώριμες και λεβάντα για μικτές)
  • αμυγδαλέλαιο
  • μπολ φαγητού
Εκτέλεση:

Στο μπολ φαγητού ρίχνετε την ποσότητα σε άλατα που χωρούν στο βαζάκι. Προσθέτετε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το αμυγδαλέλαιο μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υγρασία. Στα πολύ λιπαρά δέρματα προσθέστε ελάχιστο. Τοποθετείτε το μίγμα στο βαζάκι και το βιδώνετε καλά για να παραμένει καθαρό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά από τον καθαρισμό προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.