ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι αιτίες που ίσως ευθύνονται για τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας


Ελένη Τσούτση

29 Νοεμβρίου 2020

Οι αιτίες που ίσως ευθύνονται για τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας

Σωστός καθαρισμός, αφαίρεση του μακιγιάζ κάθε βράδυ, απολέπιση και ενυδάτωση -αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να διατηρείται η επιδερμίδα μας λαμπερή, χωρίς σπυράκια. Παρόλα αυτά, κάποιοι τα κάνουν όλα «σωστά», αλλά εμφανίζουν ατέλειες στο πρόσωπό τους έτσι κι αλλιώς. Μήπως όμως δεν τα κάνουν όλα σωστά;

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες σας που ίσως ευθύνονται για τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας.

#1. Πόσο συχνά αλλάζετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας; Ίσως όχι όσο συχνά πρέπει, καταλήγοντας να δημιουργείτε μόνοι σας μία πηγή βακτηρίων και μικροβίων, έτοιμη να δημιουργήσει σπυράκια στο πρόσωπό σας. Αλλάξτε οπωσδήποτε σεντόνια κάθε λίγες μέρες και τις μαξιλαροθήκες σας μέρα παρά μέρα.

#2. Η λακ, το τζελ και ο αφρός σας ίσως προκαλούν σπυράκια, γιατί απλούστατα είναι σχεδιασμένα για τα μαλλιά σας και όχι για το δέρμα σας. Προσοχή όταν τα εφαρμόζετε να καταλήγουν μόνο στα μαλλιά σας.

#3. Αναλογιστείτε πόσες ώρες περνάτε μπροστά από τον υπολογιστή καθημερινά, δουλεύοντας ή απλά χαζεύοντας στο ίντερνετ. Πόσες φορές πιάνετε σε εκείνο το διάστημα το πρόσωπό σας; Είναι πολλές, οπότε φροντίστε να καθαρίζετε πολύ συχνά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και φυσικά σταματήστε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

#4. Ακριβώς όπως με το λάπτοπ σας, έτσι πρέπει να διατηρείτε καθαρό και το κινητό σας, αφού κάθε φορά που μιλάτε έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας, μεταφέροντας όλα τα μικρόβια που έχει συγκεντρώσει.

Δείτε ακόμη:

 Οι 7 top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.