ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τελικά τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης;


Ελένη Τσούτση

9 Ιουνίου 2022

Τελικά τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης;
Pexels
Λύστε όλες τις απορίες σας

«Λήγει το αντηλιακό;» είναι κάτι που πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί καθώς ψαχουλεύετε την παλιά σας τσάντα παραλίας. Σίγουρα είναι εύκολο να βρείτε ένα παλιό σας αντηλιακό, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν ξέρετε πότε να το πετάξετε;

Όπως σε όλα τα καλλυντικά, έτσι και στα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να προσέχετε την ημερομηνία λήξης καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ο Joshua Zeichner, MD, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στη Νέα Υόρκη, τονίζει τη σημασία της χρήσης αντηλιακού και πόσο σημαντικό είναι κάθε καλοκαίρι να το ανανεώνουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Jenny.Gr

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, επομένως θα πρέπει να τα αντικαθιστούμε αφού περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι ένα προϊόν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Είναι εντάξει η χρήση αντηλιακού που έχει λήξει;

Αν η επιλογή είναι μεταξύ της εφαρμογής ληγμένου αντηλιακού ή καθόλου αντηλιακό, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε αυτό που έχετε ακόμα κι αν είναι παλιό. Ωστόσο, «Το ληγμένο αντηλιακό πιθανότατα δεν θα σας προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας που είχε όταν πρωτοπαράχθηκε», συμπληρώνουν.

Όσο πιο πρόσφατα δημιουργήθηκε το προϊόν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προστατεύσει το δέρμα σας στο επίπεδο που καθορίζεται στην ετικέτα. Έτσι, αν φοράτε αντηλιακό με SPF 50 που εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να μην προστατεύει το δέρμα σας τόσο καλά όσο όταν το αγοράσατε για πρώτη φορά.

Jenny.Gr

Πόσο διαρκεί το αντηλιακό μετά την ημερομηνία λήξης του;

Το αντηλιακό μπορεί να διαρκέσει ως και τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Πώς καταλαβαίνετε αν το αντηλιακό έχει λήξει;

Το καταλαβαίνετε από τη μυρωδιά του, τη συνοχή και το χρώμα. Επειδή αυτό διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα, είναι καλύτερο να αντικαθιστάτε τα αντηλιακά σας κάθε τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.