ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η SOS θεραπεία για εσένα που υποφέρεις από σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Οκτωβρίου 2023

Η SOS θεραπεία για εσένα που υποφέρεις από σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
IG @ mrslauea
Η καφεΐνη είναι το must συστατικό που πρέπει να έχει η κρέμα σου αν θέλεις να αποκτήσεις ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα

Το βλέμμα είναι το πρώτο σημείο του προσώπου μας που εμφανίζει σημάδια άγχους και κούρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα σε αυτή την περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα λεπτό και εύθραυστο.
Εάν εμφανίζεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ακόμα και μετά από έναν ικανοποιητικό βραδινό ύπνο, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις μια express θεραπεία η οποία στη σύνθεσή της συμπεριλαμβάνει την καφεΐνη – το ίδιο δραστικό συστατικό που «ξυπνάει» το πνεύμα και τον οργανισμό μας συνολικά όταν συνοδεύει το πρωινό μας κάθε πρωί.

Μαύροι κύκλοι, τι είναι;

Πρακτικά, οι μαύροι κύκλοι σχηματίζονται από τη συσσώρευση μελανίνης και αιμοσφαιρίνης στην εσοχή που σχηματίζεται κάτω από τα μάτια. Δεδομένου ότι η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι ιδαίτερα λεπτή και διάφανη, η μελάγχρωση γίνεται σημαντικά πιο ορατή.
Η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του πόσο τονισμένοι είναι οι μαύροι κύκλοι , αλλά ο τρόπος ζωής και το σχήμα του προσώπου επηρεάζουν επίσης, καθιστώντας τους περισσότερο ή λιγότερο ορατούς. Μάλιστα, όσο περνάει ο χρόνος, το υποδόριο λίπος τείνει να μειώνεται, κάνοντας το περίγραμμα των ματιών πιο κοίλο και τις σκιές σε αυτή την περιοχή πιο έντονες.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματική η καφεΐνη;

Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτής της ουσίας είναι πολλές, γι' αυτό και εμφανίζεται συχνά στη φόρμουλα καλλυντικών και ειδικότερα αυτών που είναι σχεδιασμένα για τη φροντίδα του δέρματος γύρω από τα μάτια. Η καφεΐνη διεγείρει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή και δρα τονωτικά, ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση του τοπικού οιδήματος.

Πώς να φροντίσεις αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή

Η κρέμα για το περίγραμμα ματιών με καφεΐνη, είναι μια εξαιρετική αρχική προσέγγιση για την εξάλειψη του προβλήματος των μαύρων κύκλων. Ωστόσο, δεν αρκεί. Το αποτέλεσμα της κρέμας ενισχύεται σημαντικά αν συνδυαστεί με μασάζ και ειδικότερα με εξειδικευμένα beauty tools που μπορούν να μπουν στο ψυγείο για να είναι παγωμένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.