ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βάζεις αποσμητικό και δεν λειτουργεί; 5 πιθανοί λόγοι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Νοεμβρίου 2023

Βάζεις αποσμητικό και δεν λειτουργεί; 5 πιθανοί λόγοι
Αν το αποσμητικό σου δεν καλύπτει πια τις ανάγκες σου, δες τι μπορεί να φταίει

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το έχεις πάθει κι εσύ: Αλλάζουμε ρούχα και παρατηρούμε ότι η μυρωδιά τους είναι λίγο πιο άσχημη από το συνηθισμένο. Ή κάνουμε γυμναστική και ξαφνικά μας έρχεται μια δυσάρεστη μυρωδιά και συνειδητοποιούμε ότι ο «ένοχος» είμαστε εμείς. Γιατί συμβαίνει ξαφνικά κάτι τέτοιο; Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το αποσμητικό σου να μην λειτουργεί όπως παλιά, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι αποτέλεσμα αλλαγής τρόπου ζωής.

Όταν το σώμα σου δουλεύει με έντονους ρυθμούς, αρχίζει να ιδρώνει ως μηχανισμός ψύξης. Η οσμή του σώματος προκαλείται όταν διαφορετικά άοσμα μόρια ιδρώτα αναμειγνύονται με βακτήρια στο δέρμα. Εάν τα βακτήρια στο δέρμα σου αλλάξουν, τότε αλλάζει η οσμή σου και αυτό που κάποτε λειτούργησε άψογα μπορεί πια να μην είναι αποτελεσματικό.

5 λόγοι για τους οποίους το αποσμητικό σου δεν «λειτουργεί»

1.Εφαρμόζεις αποσμητικό σε βρεγμένες μασχάλες

Ποιος δεν βιάζεται στις μέρες μας; Ωστόσο, είναι σημαντικό να στεγνώνεις πολύ καλά την επιδερμίδα στις μασχάλες σου πριν ψεκάσεις ή βάλεις το αποσμητικό. Το νερό δημιουργεί ένα φράγμα, επομένως τα αποσμητικά δεν διεισδύουν στο δέρμα και μπορούν να φθαρούν γρήγορα.

2.Δεν εφαρμόζεις σωστά το αποσμητικό

Είναι γεγονός ότι εφαρμόζουμε το αποσμητικό αρκετά αλόγιστα, υπάρχει όμως μια καλύτερη πρακτική: πρέπει να το ψεκάζεις ιδανικά 3 έως 4, έτσι θα είσαι σίγουρη ότι έχεις καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

3.Είσαι πιστή στο αποσμητικό σου

Εάν χρησιμοποιείς το ίδιο αποσμητικό για χρόνια και ξαφνικά αισθάνεσαι τη μυρωδιά του σώματός σου, αυτό που έχει «αλλάξει» είσαι εσύ. Το σώμα σου είναι έξυπνο και μπορεί να συνηθίσει σε ορισμένα προϊόντα, ωστόσο το σώμα σου αλλάζει και μπορεί να χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Άλλαξε το άρωμα ή τον τύπο του αποσμητικού που χρησιμοποιείς.

Jenny.Gr

4.Είσαι αγχωμένη

Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγή στη μυρωδιά του σώματος και να κάνει το αποσμητικό σου λιγότερο αποτελεσματικό

5.Αλλαγή στη διατροφή

Οτιδήποτε επηρεάζει τα βακτήρια ή το μικροβίωμα του δέρματός σου μπορεί να αλλάξει τη μυρωδιά του σώματός σου. Έτσι, εάν έκανες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, το αποσμητικό που χρησιμοποιούσες μπορεί να μην καλύπτει πια τις ανάγκες σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.