ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: Πόσο συχνά επιτρέπεται να εφαρμόζεται στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Δεκεμβρίου 2023

Ρετινόλη: Πόσο συχνά επιτρέπεται να εφαρμόζεται στο δέρμα
IG @rosiehw
Η δράση της ρετινόλης και η συχνότητα με την οποία μπορεί να εφαρμόζεται στην επιδερμίδα

Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό skincare συστατικό που δρα αποτελεσματικά, ελαχιστοποιώντας ορατά τα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, της χαλάρωσης και της υπερμελάγχρωσης.

Γνωρίζοντας τις υπέρ-δυνάμεις της, μπορεί να αισθάνεσαι μια παρόρμηση να την εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου σε κάθε ευκαιρία. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι αυτή η τακτική δεν θα φέρει πιο άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει μια μέθοδος για το πόσο συχνά μπορείς και πρέπει να χρησιμοποιείς ρετινόλη, ιδίως αν είναι ένα new entry συστατικό στη ρουτίνα σου.

Πώς λειτουργεί η ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που ενεργοποιεί την αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ομοιόμορφου τόνου δέρματος και μια πιο σφριγηλή, λεία επιφάνεια με μικρότερους πόρους, λιγότερες λεπτές γραμμές και πιο λαμπερή εμφάνιση στην επιδερμίδα. Όσο αξιοθαύμαστο κι αν είναι αυτό το συστατικό περιποίησης, έχει κάποιες παρενέργειες.

Εάν χρησιμοποιείς υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση, μπορεί να αισθανθείς κάψιμο, κνησμό, φλεγμονή και έναν γενικευμένο ερεθισμό του δέρματος. Άλλες παρενέργειες περιλαμβάνουν το ξεφλούδισμα, την ξηρότητα και την ερυθρότητα. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εφαρμόζεις τη ρετινόλη στο δέρμα σταδιακά, δίνοντάς του τον χρόνο να «μάθει» αυτό το νέο συστατικό.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πόσο συχνά μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη;

Μόλις το δέρμα προσαρμοστεί στη ρετινόλη, μπορείς να την εφαρμόζεις καθημερινά. Μπορείς ακόμη και να αυξήσεις τη δραστικότητα, χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα υψηλότερης συγκέντρωσης.

Last but not least: Η ρετινόλη εφαρμόζεται στο δέρμα, αποκλειστικά στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Επομένως, το επόμενο πρωί μετά τη χρήση της, θα πρέπει να εφαρμόζεις οπωσδήποτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.