ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νιασιναμίδη: 6+1 λόγοι για να προσθέσεις το star συστατικό στη skincare ρουτίνα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Ιανουαρίου 2024

Νιασιναμίδη: 6+1 λόγοι για να προσθέσεις το star συστατικό στη skincare ρουτίνα σου
IG @sarasampaio
Ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης με εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα

Η νιασιναμίδη μπορεί να μην ακούγεται τόσο συχνά όσο άλλα skincare συστατικά όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C, αλλά πρόκειται για τον «αφανή ήρωα» στην περιποίησης της επιδερμίδας. Μάλιστα, η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό το οποίο θα βρεις στις συνθέσεις μερικών από των καλύτερων και πιο δραστικών προϊόντων ομορφιάς με υψηλή αποτελεσματικότητα για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.

Τι είναι η νιασιναμίδη;

Είναι μια βιταμίνη Β, μία από τις δύο μορφές της βιταμίνης Β3 που εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @sarasampaio

Τα οφέλη της νιασιναμίδης για το δέρμα

  1. Μειώνει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής
  2. Βοηθάει την επιδερμίδα να απορροφήσει και να διατηρήσει την υγρασία.
  3. Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της, είναι ευεργετικές τόσο για τη θεραπεία της ακμής όσο και για καταστάσεις όπως το έκζεμα
  4. Βοηθάει στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού,
  5. Χαρίζει φωτεινότητα και λάμψη
  6. Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση εμποδίζοντας τη μεταφορά της χρωστικής από τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία (μελανοκύτταρα) στα κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια όπου ο αποχρωματισμός είναι ορατός.
  7. Βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων και της φωτογήρανσης, διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία των κυττάρων και βοηθώντας στην αποκατάσταση της βλάβης του DNA.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.