ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αφρόλουτρο vs μπάρα σαπουνιού: Ποιο είναι το ιδανικό προϊόν για τον καθαρισμό της επιδερμίδας στο σώμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

31 Ιανουαρίου 2024

Αφρόλουτρο vs μπάρα σαπουνιού: Ποιο είναι το ιδανικό προϊόν για τον καθαρισμό της επιδερμίδας στο σώμα
IG @alyssalynch
Ποιο να επιλέξεις βάσει του τύπου δέρματός σου

To ντους είναι μια καθημερινή πράξη φροντίδας για τον καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Μοιάζει με μια αρκετά απλή διαδικασία. Ωστόσο για να γίνει πράγματι με τον πιο απολαυστικό τρόπο, καθοριστικό ρόλο έχει η επιλογή που κάνουμε στο προϊόν καθαρισμού.

Κι εδώ, ερχόμαστε αντιμέτωπες το δίλλημα: αφρόλουτρο ή μπάρα σαπουνιού. Ποιο είναι το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για τον τύπο επιδερμίδας μας; Αν και ενδέχεται να πιστεύεις ότι είναι το ίδιο, όποια κι αν είναι η επιλογή σου, στην πραγματικότητα αυτά τα προϊόντα έχουν εντελώς διαφορετική σύνθεση.

Αφρόλουτρο vs μπάρα σαπουνιού

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός αφρόλουτρου και μιας μπάρας σαπουνιού είναι η μορφή τους και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το δέρμα. Και τα δύο καθαρίζουν το δέρμα. Ωστόσο, ορισμένες μπάρες σαπουνιού μπορεί να είναι πιο σκληρές από ένα αφρόλουτρο. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοιου είδους μπάρα μπορεί να αφαιρέσει βασικά λιπίδια και πρωτεΐνες ή να αλλάξουν το επίπεδο pH του δέρματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @alyssalynch

  • Αν έχεις κανονικό έως ξηρό δέρμα αναζήτησε πιο ήπιες φόρμουλες προϊόντων, όπως έχουν τα περισσότερα αφρόλουτρα στην αγορά.
  • Αν από την άλλη η επιδερμίδα σου στο σώμα είναι λιπαρή ή αθλείσαι εντατικά και αναζητάς προϊόντα που θα σου χαρίσουν βαθύ καθαρισμό, μπορείς να κινηθείς προς την επιλογή μιας μπάρας σαπουνιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.