ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αντιγήρανση: Όσα πρέπει να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Φεβρουαρίου 2024

Αντιγήρανση: Όσα πρέπει να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη
IG @stormibree
Αξιοποίησε στο έπακρον τις δυνατότητες της ρετινόλης, με ασφάλεια για το δέρμα σου

Όσον αφορά στα star συστατικά περιποίησης, η ρετινόλη βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας. Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που πραγματικά διορθώνει κάθε ατέλεια της επιδερμίδας και «σβήνει» τα σημάδια που αφήνει πάνω της το πέρασμα του ο χρόνος.

Για να επιτύχει σε ύψιστο βαθμό τα αποτελέσματα που υπόσχεται η ρετινόλη, το μυστικό βρίσκεται στην σωστή τεχνική εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα απολαμβάνει σημαντική βελτίωση.

Τα don’ts στην εφαρμογή ρετινόλης

Εφαρμογή ρετινόλης το πρωί

Η ρετινόλη πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά το βράδυ. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι φωτοαίσθητο συστατικό και μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα.

Η μη εφαρμογή SPF το επόμενο πρωί

Η αντηλιακή προστασία είναι διπλά σημαντική όταν χρησιμοποιούμε ρετινόλη.

Jenny.Gr
IG @stormibree

Εφαρμογή ρετινόλης σε βρεγμένο δέρμα

Η εφαρμογή ρετινόλης σε βρεγμένο δέρμα αυξάνει την πιθανότητα ερεθισμού.

Χρήση μεγάλης ποσότητας

Η έναρξη της ρετινόλης είναι συναρπαστική και είναι εύκολο να παρασυρθείς με το πόση ποσότητα εφαρμόζεις όταν σκέφτεσαι όλα τα πιθανά οφέλη. Να θυμάσαι, ωστόσο, ότι η ρετινόλη λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται με φειδώ — και η υπερβολική χρήση δεν θα την κάνει να λειτουργήσει πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική ποσότητα ρετινόλης απλώς αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού και σοβαρής ξηρότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.