Έγκαυμα από ξυραφάκι: Πώς να καταπραΰνεις το δέρμα από τα δυσάρεστα συμπτώματα

IG @josephineskriver

SOS λύσεις που βοηθούν το δέρμα να ανακάμψει

Το ξύρισμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης. Είναι ανώδυνο, παρέχει άμεσα αποτελέσματα και έχει εύκολη τεχνική. Ωστόσο, μια κοινή παρενέργεια του ξυρίσματος, εκτός από το κόψιμο, είναι το έγκαυμα από το ξυράφι. Κόκκινα εξογκώματα με συμπτώματα καύσου και κνησμού εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σε σημεία όπου η λεπίδα ερεθίζει τον φραγμό του δέρματος. Τι μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις την επιδερμίδα σου όταν βρεθείς σε αυτή τη δυσάρεστη θέση;

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα από ξυραφάκι είναι να το αποτρέψεις εξαρχής να συμβεί εξαρχής. Για να το αποτρέψεις είναι απαραίτητο να απολεπίζεις την περιοχή κάθε φορά προτού εφαρμόσεις ξυραφάκι. Επίσης, μετά το ξύρισμα, είναι σημαντικό να πλένεις την περιοχή με αντισηπτικό/αντιβακτηριακό καθαριστικό ή σαπούνι και να ξεπλένεις με κρύο νερό. 

Ακόμα κι αν τα έχεις κάνει όλα σωστά, το ενδεχόμενο εγκαύματος από ξυραφάκι εξακολουθεί να είναι «ανοιχτό», επομένως εδώ θα βρεις τα beauty tips που βοηθούν το δέρμα να ανακάμψει μετά το έγκαυμα.

 

Εφάρμοσε μέλι στο δέρμα

Το μέλι είναι το καλύτερο φυσικό συστατικό για να καταπραΰνει το έγκαυμα από ξυράφι. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι το μέλι, τόσο το καλύτερο. Για μέγιστα αποτελέσματα, εφάρμοσέ το απευθείας στις πληγείσες περιοχές και άφησέ το να απαλύνει το τραχύ δέρμα και να ηρεμήσει την ερυθρότητα.

Απάλυνε το δέρμα με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό συστατικό για το δέρμα. Άπλωσέ το στα σημεία, όπου έχουν ερεθιστεί από το ξυραφάκι κι επανάλαβε τη διαδικασία τακτικά μέσα στη μέρα.

Επιστημονικά σχεδιασμένες συνθέσεις

Αν δεν είσαι φαν των φυσικών συστατικών και προτιμάς να εμπιστευτείς για την φροντίδα της επιδερμίδας σου μετά το ξύρισμα πολύτιμες συνθέσεις που εσωκλείουν την έρευνα και την επιστημονική γνώση στις φόρμουλές τους, τότε οι κρέμες που σου προτείνω με «κλειστά μάτια» να επενδύσεις είναι η La Roche Posay Cicaplast Baume B5+ και η Avène Cicalfate+. Το δέρμα σου θα τις λατρέψει.

La Roche Posay Cicaplast Baume B5+ - Βρες το εδώ


Avène Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα - Βρες το εδώ 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.