ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ορός προσώπου: Γιατί είναι τόσο απαραίτητος στη skincare ρουτίνα μας;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Αυγούστου 2024

Ορός προσώπου: Γιατί είναι τόσο απαραίτητος στη skincare ρουτίνα μας;
IG @hoskelsa
Πώς θα επιλέξεις τον καλύτερο ορό για το δικό σου δέρμα

Ο ορός προσώπου είναι σημαντικός για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων των θεραπειών που εφαρμόζονται στη συνέχεια στο δέρμα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέγουμε έναν ορό που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Ο ορός προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος. Πρέπει να εφαρμόζεται μετά τον σωστό καθαρισμό και πριν την καθημερινή κρέμα ημέρας ή νύχτας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο ορός έχει μεγάλη διεισδυτικότητα και φροντίζει ακόμα και τις κατώτατες στοιβάδες του δέρματος. Πώς όμως θα επιλέξουμε τον ιδανικότερο για το δέρμα μας;

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Ξηρό δέρμα

Αν έχουμε ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα θα πρέπει να επιλέξουμε έναν ορό υαλουρονικού οξέος. Πρόκειται για ένα θεμελιώδες συστατικό του ανθρώπινου συνδετικού ιστού και χρησιμεύει για να διατηρεί το δέρμα τονωμένο και ελαστικό. Η παραγωγή του μειώνεται φυσικά με το πέρασμα του χρόνου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η επανεισαγωγή του μέσω της χρήσης καλλυντικών συνθέσεων και προϊόντων περιποίησης δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην επιδερμίδα να γίνει ξανά πιο σφριγηλή και να αισθανθεί πιο ενυδατωμένη.

Ώριμο δέρμα

Όταν τα προβλήματα είναι ουσιαστικά οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης, οι καλύτεροι οροί προσώπου είναι αυτοί με βάση το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Εξίσου δραστικοί για την καταπολέμηση των κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης είναι οι οροί που περιέχουν βιταμίνη C, ρετινόλη και εκχύλισμα γλυκόριζας καθώς έχουν λευκαντική δράση.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Λιπαρό δέρμα

Για την περίπτωση του λιπαρού δέρματος, θα πρέπει να προτιμώνται οροί που είναι πλούσιοι σε φυσικά συστατικά και χωρίς σιλικόνη και parabens. Μάλιστα, η χρήση τους θα μπορούσε να επιδεινώσει την απόφραξη των πόρων. Για εξαιρετικά ακάθαρτο δέρμα, τα οξέα μπορούν να είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι. Το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ έχουν απολεπιστική δράση, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Ένας ορός προσώπου που περιέχει ψευδάργυρο και βιταμίνη Β3 είναι ιδανικός για τον καθαρισμό του δέρματος. Αντίθετα, ένας ορός που βασίζεται στην αλόη βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την απαραίτητη ενυδάτωση. Επιπλέον, έχει και καταπραϋντική δράση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.