your fytro way
REAL LIFE

Να είσαι δίπλα στους ανθρώπους σου πάντα και χωρίς περιορισμούς


Νατάσσα Σχοινά

13 Ιουλίου 2023

Να είσαι δίπλα στους ανθρώπους σου πάντα και χωρίς περιορισμούς
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη που σου δίνουν οι δικοί σου άνθρωποι.

«Εσείς είστε η δύναμη της ζωής μου», έλεγε συχνά η μαμά μου. Τόσο συχνά που από ένα σημείο και μετά τόσο εγώ όσο και τα αδέρφια μου τη θεωρούσαμε γλυκά γραφική. Στην οικογένεια, το πρώτο πράγμα που μάθαμε ήταν να είμαστε αγαπημένοι. Γιατί, πολλά μπορεί να εμφανιστούν στον δρόμο μας, άλλα καλά και άλλα άσχημα, όμως, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον ισχυρό δεσμό των αγαπημένων σου ανθρώπων και τη δύναμη που πηγάζει από αυτόν.

Για παράδειγμα, σίγουρα θυμάμαι γλαφυρά τον πανηγυρισμό των Πανελληνίων μετά από τόσο αναμονή και άγχος. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο, όμως, είναι η στιγμή που πήρα τηλέφωνο στο σπίτι και ενημέρωσα για τα νέα. Λίγο μετά, όλοι άφησαν ό,τι έκαναν και βγήκαμε να το γιορτάσουμε έξω. Φωνάξαμε μαζί και την κολλητή μου με τους γονείς της και έγινε ένα τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο σε όλους για τα χαμόγελα και τη θετική διάθεση που δημιούργησαν όχι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως οι παρευρισκόμενοι. Ή όταν αποφασίσαμε πως θα βάζαμε όλοι χρήματα στην άκρη για να κλείσουμε εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι που από μικρή ήθελε η μαμά να κάνει αλλά πάντα το άφηνε πίσω. Και, ναι, τελικά καταφέραμε να τη βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και όλοι έχουμε σήμερα τη φωτογραφία της στο τρενάκι της Disneyland που χαμογελάει σαν μικρό παιδί!

Jenny.Gr

Για αυτήν την μοναδική σύνδεση με τους ανθρώπους μας είναι που μιλάει η «ΑΛΦΑ Χωρίς» μέσα από τη νέα της ταινία «Οι εξετάσεις», συνεχίζοντας πάνω στον δρόμο που ακολουθεί εδώ και τόσα χρόνια, φέρνοντας τις στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε πρώτο πλάνο. Την ταινία δημιούργησε και επιμελήθηκε η Soho Square Athens, ενώ η Boo Productions βρίσκεται πίσω από την παραγωγή. Μέσω αυτής, το κοινό έχει την ευκαιρία να ζήσει την ιδιαίτερα συναισθηματική αποτύπωση των δυνατών σχέσεων που δεν ορίζονται με κανόνες και περιορισμούς στην οθόνη. 90 δευτερόλεπτα που μιλούν με ουσιαστικό τρόπο για όλες τις καταστάσεις που χρειάζονται κάτι διαφορετικό αλλά με έναν βασικό άξονα: αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Δες την εδώ:

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Ben Brand ξεκινά δείχνοντας όλα τα μέλη της οικογένειας σε καθημερινές τους ασχολίες, από την κόρη που βρίσκεται στο λάπτοπ μέχρι τον γιο που φέρνει μερικές παγωμένες μπύρες ΑΛΦΑ Χωρίς για να απολαύσουν όλοι μαζί στο μπαλκόνι του σπιτιού. Εκεί, όμως, που παρατηρούμε τη μαμά να αγωνιά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων την ώρα που η κόρη ψάχνει στους πίνακες, το βίντεο καταλήγει στο ότι η μάνα είναι αυτή που έδωσε για να μπει στο Πανεπιστήμιο και όχι η κόρη. Ένα όχι και τόσο αναμενόμενο γεγονός, που δείχνει ότι δεν έχουν σημασία οι ηλικίες και τα «πρέπει» αλλά η επιθυμία σου και οι άνθρωποι που σε στηρίζουν σε αυτό το ταξίδι.

«Η μαμά πέρασε» κι εμείς στεκόμαστε και ανακαλούμε όλες εκείνες τις στιγμές που κάτι πήγε να μας κρατήσει πίσω από τους στόχους μας γιατί έμοιαζαν αδύνατοι, αλλά εμείς αποφασίσαμε να το προσπεράσουμε και να ακολουθήσουμε τη διαδρομή μέχρι το τέρμα της. Μαζί σκεφτόμαστε και όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους που μας παρότρυναν να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, όσο «τρελά» κι αν έμοιαζαν, και που χωρίς την αγάπη και τη συμπαράστασή τους, τίποτα δεν θα είχε νόημα.

Jenny.Gr

Δίπλα σε κάθε μας στιγμή με τους ανθρώπους μας, είτε αυτή είναι χαρά είτε αγωνία, βρίσκεται μία ΑΛΦΑ Χωρίς και εμείς δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε με διαφορετικό τρόπο από μερικούς στίχους του τραγουδιού «Και έμεινα εδώ» που έγραψε και συνέθεσε ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και έπειτα ερμήνευσε ο Μπάμπης Στόκας.

«Είναι οι λέξεις, οι στιγμές
είναι οι φίλοι που θα δεις, είν' οι γνωστοί
και θα χορτάσεις μικρές χαρές
και λύπες θα περάσεις.
Κι είν' οι εικόνες, οι μαμάδες, οι μπαμπάδες
τα φύλλα που μυρίζουν στην αυλή κι ένα φιλί»

Γιατί πολύ απλά χωρίς τους ανθρώπους μας, δεν γίνεται!

#AlfaChoris #SeOlesTisStigmesMas