REAL LIFE

Μάθαμε από τους ειδικούς όλα όσα χρειάζεσαι για να ανανεώσεις το γραφείο σου αυτή τη σεζόν


Νατάσσα Σχοινά

15 Σεπτεμβρίου 2023

Μάθαμε από τους ειδικούς όλα όσα χρειάζεσαι για να ανανεώσεις το γραφείο σου αυτή τη σεζόν
Πώς θα κάνεις το New Beginning στη διακόσμηση του επαγγελματικού σου χώρου.

Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα. Η διακόσμηση βρίσκεται ψηλά στη New beginning List μας κι αυτό γιατί έχουμε ανάγκη, όχι μόνο να βλέπουμε ωραίο και τακτοποιημένο τον χώρο μας, αλλά και να τον ανανεώνουμε. Γιατί πολύ απλά μπορούμε να δημιουργούμε χαρά ακόμα και με τις πιο μικρές αλλαγές. Άσε που ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, η ανανέωση είναι σχεδόν επιτακτική, αφού αυτό μπορεί να παίξει ρόλο και στο image που δημιουργούμε.

Ωστόσο, όταν φτάνει η στιγμή της αλλαγής, κάπου «κολλάμε». Δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε, τι πρέπει να αλλάξουμε, πού να δώσουμε έμφαση, τι μας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες μας. Γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε στους MK Design Studio που μοιράστηκαν τις Top συμβουλές τους. Οι MK designers έχουν κάνει καταπληκτικές δουλειές και έχουν τη δύναμη πραγματικά να μεταμορφώνουν κάθε εσωτερικό χώρο. Αρκεί μια ματιά στο Instagram τους για να δεις μερικά από τα μοναδικά τους πρότζεκτ.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικούς βασικούς πυλώνες που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για την ανανέωση του επαγγελματικού σου χώρου.

#1 Καλό είναι να ανανεώνεις το γραφείο σου κάθε χρόνο

Όταν είσαι επαγγελματίας, με την έναρξη της νέας χρονιάς, κάνεις και μία νέα αρχή. Οι στόχοι αλλάζουν, ακόμα και το όραμα, το δικό σου ή της εταιρείας σου. Γι’ αυτό, καλό είναι μια φορά τον χρόνο να κάνεις και μία ανανέωση της διακόσμησης του χώρου που δουλεύεις. Αυτό είναι κάτι που θα σε ωφελήσει προσωπικά, αφού θα κινητοποιήσει τη δημιουργικότητα και την καλή σου διάθεση μέσα στη μέρα, αλλά θα αποτελέσει και μία πολύ ωραία αλλαγή για τους συνεργάτες σου.

Αντίθετα, ανακαίνιση στο σπίτι προτείνεται να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Έτσι, θα ξεφορτώνεσαι παλιά πράγματα που πλέον δεν εξυπηρετούν την καθημερινότητά σου ή τέτοια που έχουν συνδεθεί συναισθηματικά με πιο δυσάρεστες περιστάσεις. Ένα όμορφο σπίτι που είναι δομημένο πρακτικά και λειτουργικά, σε βοηθάει να ξεκινήσεις και να ολοκληρώσεις τη μέρα με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Jenny.Gr

#2 Ο φυσικός φωτισμός παίζει βασικό ρόλο

Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι τις πηγές φυσικού φωτισμού ενός κτιρίου. Πάντα ο φυσικός φωτισμός δίνει το καλύτερο και πιο φωτεινό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, το να εκμεταλλευόμαστε τον κτιριακό προσανατολισμό και να «χτίζουμε» τον τεχνικό φωτισμό βάσει αυτού οδηγεί σε σίγουρη επιτυχία.

Δες, για παράδειγμα, μία εντυπωσιακή δουλειά των designers του ΜΚ Design Studio και το υπέροχο αποτέλεσμα που έχουν δημιουργήσει με τον φωτισμό:

Jenny.Gr

#3 Επίλεξε φυτό ανάλογα με το προφίλ του γραφείου σου

Τα φυτά αποτελούν έναν πολύ συνηθισμένο τρόπο να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του γραφείου σου. Η ποικιλία είναι μεγάλη, οπότε σίγουρα θα βρεις αυτά που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες. Για παράδειγμα, εάν προτιμάς ένα πιο αυστηρό προφίλ, κατευθύνσου προς τα φυτά που έχουν μαζεμένο φύλλωμα, πιο σκληρό και σκούρο. Εάν το γραφείο σου έχει πιο χαλαρά vibes, επίλεξε φυτά με πιο ελεύθερο άνοιγμα ή/και πολύχρωμα φύλλα.

Jenny.Gr

#4 Υπάρχει τρόπος για να κάνεις ένα μικρό γραφείο να φαίνεται μεγαλύτερο

Σε περίπτωση που ο χώρος του γραφείου σου είναι μικρός, μπορείς να το «κλέψεις» με μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Από τη διάταξη των όγκων / επίπλων μέχρι τον συνδυασμό των χρωμάτων και τον φωτισμό, όλα μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν ο χώρος δημιουργεί έναν διάδρομο κίνησης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλακίδια μεγάλης διάστασης με προσανατολισμό προς μια πηγή φυσικού φωτισμού.

#5 Το εξατομικευμένο design φέρνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα

Σε κάθε περίπτωση, το εξατομικευμένο design είναι αυτό που ψάχνεις. Μία προσέγγιση φτιαγμένη ειδικά στα μέτρα σου. Ένα δικηγορικό γραφείο έχει διαφορετικές απαιτήσεις από ένα γραφείο PR, ένα ιατρείο, κ.ο.κ. Οι ειδικοί του MK Design Studio μπορούν να σε κατατοπίσουν για όλα και να σου προτείνουν τις καλύτερες προσεγγίσεις ειδικά για εσένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τους εξηγήσεις ακριβώς τι θες. Ποιες είναι οι ανάγκες σου και πώς φαντάζεσαι την ανανέωση του χώρου σου. Και δε χρειάζεται να περιοριστείς μόνο στο γραφείο σου, γιατί η κορυφαία ομάδα αναλαμβάνει δουλειές τόσο στον οικειακό (Home Design) όσο και στον ξενοδοχειακό τομέα (Boutique Hotel & more). Οπότε, μπορείς να έχεις άψογο αποτέλεσμα σε κάθε χώρο της ζωής σου!

Jenny.Gr