REAL LIFE FAMILY MATTERS

Βιωματική ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας


13 Οκτωβρίου 2015

Kids_playing-Copy.jpg

(Από 3 έως 5 ετών)

Δημιουργήσαμε ένα χώρο κατάλληλο για να εκφράσουν τα παιδιά την δημιουργικότητά τους, να αφήσουν τη φαντασία τους να ταξιδέψει χωρίς όρια και να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες μέσα από τη συναναστροφή τους με συνομηλίκους.

Η ομάδα αποτελεί ένα μέρος ασφάλειας και εμπιστοσύνης προκειμένου να επιτρέψει στα παιδιά να αξιοποιήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες τους.

Μέσα από το παιχνίδι και άλλες ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες εστιάζουμε στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Τα παιδιά μαθαίνουν...

να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να εξωτερικεύουν τους προβληματισμούς τους, να συνεργάζονται με αλληλοσεβασμό και με αίσθημα συλλογικότητας, να μοιράζονται, να δημιουργούν και να διατηρούν κοινωνικές σχέσεις, να λειτουργούν με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ktena_outlined_04

Συντονιστές των ομάδων: Κτενά Ηλέκτρα, MSc κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών εφήβων, ενηλίκων Λύκου Αρετή, ψυχολόγος-συστημική ψυχοθεραπεύτρια

Πληροφορίες: Διάρκεια Ομάδας: 13/10/15- 24/5/16 Ώρα: 10.00 - 12.00 (κάθε Τρίτη) Τόπος διεξαγωγής: Φειδιππίδου 8,  Αμπελόκηποι (2ος όροφος) Κόστος συμμετοχής: 50€ τον μήνα (ειδικές τιμές για αδέλφια)

Για δηλώσεις συμμετοχής : 6937292633 Email: [email protected]

Βιογραφικό συντονιστών ομάδας:

  • Η Ηλέκτρα Κτενά είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εξειδικεύτηκε στην κλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου King’s College London. Εκπαιδεύεται στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως ψυχολόγος, δουλεύοντας θεραπευτικά με παιδιά και γονείς σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο. Συνεργάζεται με ιδιωτικά πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα.
  • Η Αρετή Λύκου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα Media and Communication στο City University του Λονδίνου. Παράλληλα ασχολήθηκε με το δημιουργικό αλλά και το θεατρικό παιχνίδι δουλεύοντας με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από το 2011 συντονίζει σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας και συγκρούσεων. Έχει παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τον μετεκπαιδευτικό κύκλο σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής. Από το 2012 εκπαιδεύεται στη Συστημική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), στην Αξιολόγηση και Διάγνωση Ψυχομετρικών Τεστ. Συνεργάζεται με ιδιωτικά πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέών.