REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οι χρυσοί κανόνες για μια ευτυχισμένη μαμά


11 Νοεμβρίου 2015

Κάθε μητέρα έχει πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να κάνει καθημερινά για την οικογένεια της, ιδίως αν υπάρχουν και μικρά παιδιά. Είναι λοιπόν λογικό να υπάρχουν στιγμές που να νιώθετε εξαντλημένες μέχρι και εκνευρισμένες. Όμως, έχετε και εσείς ανάγκες, για αυτό και πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας. Δείτε τους χρυσούς κανόνες που κάθε μητέρα πρέπει να ακολουθεί για να νιώθει ευτυχισμένες.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον εαυτό σας μια φορά την εβδομάδα. Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε, μπορεί απλά να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες, η επιλογή είναι δική σας. Ενημερώστε τον σύντροφο σας να αναλάβει το παιδί και απλά εσείς κάντε ό,τι σας ευχαριστεί. Χαρίστε στον εαυτό σας τρεις ώρες την εβδομάδα και μείνετε μακριά από όλα. Γυρνώντας μετά στο σπίτι, θα διαπιστώσετε ότι θα είστε καλύτερη σύντροφος και μαμά.

Είστε εντάξει με το να μην είστε τέλειες. Το να βάζουμε τον μανδύα της τελειομανίας στους εαυτούς μας είναι το πιο ασφυκτικό πράγμα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να χορέψετε στη βροχή ή να φάτε ένα παγωτό μετά το γεύμα ή να παίξετε με τα παιδιά σας μέχρι αργά. Ένα τέλειο σπίτι, με τα τέλεια παιδιά και τη τέλεια ζωή είναι σαν μια εικόνα στο f.book, που κατά βάθος δεν είναι και αληθινή. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να είστε οι τέλειες μαμάδες, γιατί χάνετε την ουσία. Αυτό που χρειάζεται είναι να αγαπάτε και να ζείτε αληθινά.

Απολαύστε την κάθε στιγμή. Σηκώνεστε το πρωί και προσπαθείτε να κάνετε είκοσι πράγματα ταυτόχρονα και στο τέλος νιώθετε εξουθενωμένες. Αντί να προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα, χαλαρώστε και αφιερώστε μερικά λεπτά για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ. Η ζωή σας δεν θα αλλάξει αν διεκπεραιώσετε κάποιες υποχρεώσεις λίγο πιο αργά.

Να ανησυχείτε λιγότερο. Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα πρέπει να μειώσετε τις υπερβολές και να εμπιστευτείτε το παιδί σας περισσότερο. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν ανοίγουν και τα φτερά τους και πετάνε μακριά. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι εσείς είστε πάντα εκεί για ό,τι χρειαστούν. Αρχίστε να ανησυχείτε λιγότερο και να δείχνετε την αγάπη σας περισσότερο.

Η ευτυχία είναι επιλογή. Αν ο στόχος σας είναι να είστε ευτυχισμένες τότε θα είστε, ακόμα και αν μεγαλώνετε μόνες το παιδί σας ή πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να ζήσετε την οικογένεια σας. Εφόσον είστε αποφασισμένες να ευτυχίσετε τότε θα βλέπετε και το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Μη περιμένετε να σας συμβεί η ευτυχία, αλλά κυνηγήστε την.