REAL LIFE FAMILY MATTERS

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το μωρό γίνει 1 έτους


18 Δεκεμβρίου 2015

9a88aea41805884210a304f95b7dab5f.jpgkaieya.jpg

Το πρώτο έτος της ζωής κάθε μωρού είναι έντονο και γεμάτο ανατροπές. Εάν δεν έχετε εξαντληθεί εντελώς από τη στέρηση ύπνου, σίγουρα θα έχετε αγανακτήσει με την ταχύτητα με την οποία αλλάζετε πάνες στο μικρό σας. Αλλά όπως κι αν είναι ο πρώτος χρόνος με το παιδάκι σας, υπάρχουν σίγουρα κάποια πράγματα που απλά πρέπει να κάνετε με ή χωρίς το μωρό πριν γιορτάσετε τα πρώτα του γενέθλια.

Διαβάστε στο μωρό σας: Εάν είναι δυνατόν, καλό θα ήταν να το κάνετε από όταν βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μελλοντική του ανάπτυξη, ενώ μεγαλώνοντας θα απολαμβάνει τις ώρες της ανάγνωσης παρέα και με τους δύο γονείς. Σε ηλικία μικρότερη του ενός θα είναι σε θέση να επιλέγει το βιβλίο που θέλει να του διαβάσετε και να γυρίζει τις σελίδες μόνο του.

Βγείτε ραντεβού με τον σύζυγο: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να αφήσετε ούτε λεπτό το μωρό μόνο του.όμως, η σχέση σας με τον σύζυγο είναι πολύτιμη και είναι σημαντικό να έχετε λίγο χρόνο μόνο για εσάς τους δύο. Εάν είστε τυχεροί και έχετε κοντά τον παππού και τη γιαγιά, ζητήστε να κρατήσουν το παιδί και οργανώστε το τέλειο ραντεβού!

Βγάλτε αμέτρητες φωτογραφίες: Αυτή είναι η χρονιά της οικογένειάς σας! Δεν πρέπει να τη θυμάστε σαν κάτι ξεχωριστό; Οι φωτογραφίες είναι εκείνες που μας ξυπνούν αμέτρητες αναμνήσεις… Προμηθευτείτε έναν επιπλέον σκληρό δίσκο για να τις αποθηκεύετε και μην ξεχνάτε να τραβάτε τουλάχιστον μία φωτογραφία κάθε μέρα!

Πηγαίνετε διακοπές με το μωρό: Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μια πτήση μεγάλης διάρκειας ή ένα Σαββατοκύριακο κάπου κοντά στην πόλη. Οι διακοπές με το μωρό αποτελούν μοναδική εμπειρία. Νέες εμπειρίες, νέες περιπέτειες και πολλές υπέροχες αναμνήσεις!

Κάντε κάτι για τον εαυτό σας: Είναι αναμενόμενο ότι θα αφοσιωθείτε 100% στο μωρό σας που θα παραμελήσετε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση, για παράδειγμα κάνοντας βόλτες με το ποδήλατο ή τρέξιμο. Έτσι, θα έχετε να επικεντρωθείτε και σε κάτι άλλο εκτός από το μωρό. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλοδεχούμενο διάλειμμα.

Πηγαίνετε για κολύμπι: Δεν υπάρχει καλύτερη διασκέδαση τόσο για το μωρό όσο και για εσάς. Είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι τα μωρά μπορούν να κολυμπήσουν κάτω από το νερό ήδη από τη γέννησή τους! Επιπλέον, είναι μεγάλη στιγμή για να ενισχύσετε το συναισθηματικό δέσιμο μα το παιδί σας. Θα αποκτήσετε μεγάλη αυτοπεποίθηση ως γονέας.

Πηγαίνετε στο ζωολογικό κήπο: Εκτός των άλλων, θα είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για το παιδί. Η εκμάθηση των ονομάτων και των ήχων που κάνουν τα ζώα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά και μπορεί να γίνει από πολύ μικρή ηλικία. Το μωρό θα γοητευτεί από τις εικόνες και τους ήχους, ενώ θα αποκτήσει πολύ καλές αναμνήσεις από αυτή την επίσκεψη.

Δημιουργήστε ένα κουτί αναμνήσεων: Αυτό θα είναι το μέρος όπου θα καταγράφετε τα σημαντικότερα ορόσημα της ανάπτυξης του μωρού και θα αποθηκεύετε τις πολύτιμες φωτογραφίες του. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα διαλέξετε να το κάνετε, να θυμάστε ότι αυτές οι εκπληκτικές στιγμές περνούν πραγματικά πολύ γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr