Τι να κάνεις όταν το να είσαι μαμά σε κάνει να αισθάνεσαι κακιά

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι είσαι παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο νεύρων και κακίας;  Πολλές φορές οι περισσότερες μαμάδες αισθάνονται άσχημα γιατί φωνάζουν στα παιδιά τους ή εκνευρίζονται μαζί τους. Συμβαίνει σε όλες. Όταν “φουσκώνει” ο θυμός μέσα μας υπάρχουν τρόποι να τον κατευνάσουμε.

8 μαμάδες μας λένε το μυστικό τους.

  1. Μιλήστε με κάποιον που δεν ανήκει στο οικογενειακό σας περιβάλλον για το πως αισθάνεστε. Ακόμη και εάν αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε άλλο τα παιδιά σας και θα προτιμούσατε να είχατε μια άλλη ζωή, το να το πείτε δυνατά και καθαρά σε κάποιον θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.
  2. Ένα τρικ που μου έμαθε η θεραπεύτρια μου είναι να παρακάμπτω τον θυμό μου απασχολώντας το μυαλό μου με κάτι άλλο. Επικεντρώσου σε 3 πράγματα που βλέπεις, σε 3 πράγματα που αισθάνεσαι, σε 3 θορύβους που ακούς μετά σε 2 μετά σε 1 μετά επαναλαμβάνετε. Έτσι αφήνετε έξω από το σύστημα σας την κακή ενέργεια και το θυμό.
  3. Όταν ο γιος μου που είναι αρκετά ζωηρός ετοιμάζεται για έκρηξη, πέφτω κάτω και κάνω την “πεθαμένη”. Συνήθως γελάει πολύ και ξεχνάει το λόγο για τον οποίο ήταν έτοιμος να εκραγεί.
  4. Όταν καταλαβαίνω ότι έρχεται η ώρα για κλάμα, γκρίνια, κ.λπ. γαργαλάω τα παιδιά μου και το γυρίζω σε παιχνίδι.
  5. Όταν τα παιδιά μου με κάνουν “τούρμπο” προσπαθώ να επικεντρωθώ και λέω από μέσα μου πολλές φορές ότι είναι μόνο 4 και 2. Μάλλον τους ζητάω πολλά. Έτσι ηρεμώ.
  6. Παίρνω βαθιές αναπνοές.
  7. Μιλάω στα παιδιά μου για το πως αισθάνομαι. Τους λέω, δηλαδή, ότι είμαι κουρασμένη, θυμωμένη, στεναχωρημένη.
  8. Παίρνω το χρόνο μου! Απομακρύνομαι για λίγο από τα παιδιά μου μέχρι να ηρεμήσω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr