REAL LIFE TODAY I LOVE

4η Biennale


28 Σεπτεμβρίου 2013

02.png

Όταν η σύγχρονη τέχνη παίρνει θέση για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα τέχνης, συνεργατικές εκδηλώσεις, performances, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, και αξιοποιεί τις δυνατότητες του Διαδικτύου, δημιουργεί έναν δημόσιο χώρο όπου η συμμετοχή του κοινού είναι εξίσου σημαντική με αυτή των δημιουργών. Ο στόχος της 4ης Biennale είναι να αφυπνίσει την κριτική σκέψη, την οποία έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ άλλοτε. Με ένα ιδιαίτερο και δυναμικό τρόπο παίρνει μια στάση κριτική και επίκαιρη, έτοιμη να επανεξετάσει παρελθούσες στρατηγικές της τέχνης και της ζωής, να αποδομήσει κυρίαρχους μύθους και να ανακαλύψει καινούριες, λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, στις 18 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it Νew». Στην Αθήνα τα εγκαίνια της έκθεσης είναι σήμερα στο Πρώην Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με τίτλο «AGORA» και θέτει το ερώτημα σε μια κοινωνία που υποφέρει από την οικονομική κρίση «Και τώρα τι;»

Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική ενέργεια που γίνεται στη χώρα μας. Είναι μια ευκαιρία να ακουστούν φωνές με ένα διαφορετικό τρόπο που στην πραγματικότητα είναι πιο δυνατός. Αξίζει να την παρακολουθήσετε γιατί έχουμε όλη την ανάγκη να εκφραστούμε.

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα: