REAL LIFE TODAY I LOVE

DIY: Αναζωογόνηση της επιδερμίδας με ροδόνερο


23 Ιανουαρίου 2015

15ccce879da17376c5f52ae13678c680.jpg

Το ροδόνερο είναι από τα πρώτα καλλυντικά που χρησιμοποίησαν οι  γυναίκες, αλλά ήταν και τρόπος θεραπείας διάφορων παθήσεων. Οι ιδιότητες του, πολλές! Αντιρυτιδικό, δροσιστικό, χαλαρωτικό, καταπραϋντικό. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που είναι  ιδανικό για ερεθισμένη επιδερμίδα. Βοηθάει σε πολλά προβλήματα όπως ακμή και μαύρους κύκλους. Περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση.  Eπίσης προστατεύει από την ακτινοβολία του ήλιου και θρέφει βαθιά το δέρμα!

Φροντίζω λοιπόν να έχω ένα μπουκάλι ροδόνερο κοντά μου για να καθαρίζω και να δροσίζω την επιδερμίδα μου όταν νιώθω πως το έχει ανάγκη. Η μυρωδιά του με ηρεμεί και την έχω συνδέσει με αναμνήσεις από γυναίκες της ζωής μου, δικές μου ηρωίδες.

1

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταστήματα ομορφιάς και περιποίησης αλλά και να το φτιάξετε μόνες σας. Το έχω δοκιμάσει και πέτυχε μα να μην παραλέιψετε να το βάλετε στο ψυγείο.

  • Μισό ποτήρι αποσταγμένο νερό
  • Ροδοπέταλα με έντονη μυρωδιά από δέκα περίπου τριαντάφυλλα
  • Τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο ρόδου
  • Μία κάψουλα βιταμίνης Ε για καλύτερη συντήρηση του προϊόντος- προαιρετικά.
Ρίχνετε τα ροδοπέταλα στο αποσταγμένο νερό και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση το υγρό κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα πέταλα και περιμένετε να κρυώσει. Ύστερα σπάτε την κάψουλα της βιταμίνης, προσθέτοντας  μαζί και το αιθέριο έλαιο. Διατηρείστε το υγρό στο ψυγείο.