REAL LIFE TODAY I LOVE

Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!


22 Οκτωβρίου 2015

eisai_power_01.jpg

O Οκτώβριος παραδοσιακά πλέον είναι ένας μήνας αφιερωμένος στη γυναίκα και στον καρκίνο του μαστού. Πολλές δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης γύρω από την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την στήριξη των γυναικών που το περνούν ή το έχουν περάσει λαμβάνουν χώρα και δίνουν το παρών θυμίζοντάς μας πως η γυναίκα πρέπει να είναι ενήμερη και άκρως προνοητική γύρω από την υγεία της.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και με ιδιαίτερο προασανατολισμό project είναι αυτό που πραγματοποιεί το Τμήμα Ογκολογίας της Novartis σε ένα πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.», καθώς και την Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας «Sonora».

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο  και της παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία τα οποία θα τη βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.

Πρόκειται για μια  σειρά  δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που έχουν στόχο την στήριξη και την συναισθηματική ενδυνάμωση της γυναίκας ασθενούς. Έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.  Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.

Από τις αρχές του μήνα το "Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης" για την υποστήριξη της καμπάνιας, λάνσαρε με επιτυχία μία διαδικτυακή καμπάνια μέσω της πλατφόρμας Thunderclap, η οποία δίνει τη δυνατότητα διάδοσης ενός προκαθορισμένου μηνύματος ταυτοχρόνως – σε μία δεδομένη μέρα και ώρα - από τα social media όλων όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

Η δράση είχε τεράστια απήχηση και διάδραση κι αυτό γιατί είχε στόχο κάτι που αφορά όλες τις γυναίκες, την ευααισθητοποίηση και τη μαζική κινητοποίηση του κοινού για την υποστήριξη των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Όλες οι γυναίκες δυστυχώς, έχουμε βιώσει έμμεσα και άμεσα αυτο το ζήτημα κι έχουμε έρθει αντιμέτωπες, η καθεμία με διαφορετικό τρόπο, με το "θηρίο" που γεννιέται και ζητάει από εμάς ή δικούς μας ανθρώπους, δύναμη, θετική διάθεση και πίστη στη ζωή.