REAL LIFE TODAY I LOVE

Όταν τα κορίτσια μιλάνε για σχέσεις


21 Φεβρουαρίου 2017

img-0056cropped.jpg

 Τα ίδια ερωτήματα, οι ίδιες θεωρίες, τα ίδια αστεία, οι ίδιες ανασφάλειες... Το μόνο που αλλάζει  η ηλικία  μας. Κάποια μόλις χώρισε, άλλη θέλει να χωρίσει και δεν ξέρει πώς, άλλη να καταφέρει να ξεπεράσει  τον χωρισμό των τελευταίων οκτώ μηνών, και άλλη είναι εγκλωβισμένη μέσα σε ένα γάμο που ασφυκτιά. Ευτυχώς υπήρχε και  κάποια που μόλις ερωτεύτηκε και ζει το όνειρο από την αρχή.

Λόγια, λόγος, ο τρόπος που μοιραζόμαστε με τους άλλους. Συμβουλές, γέλια, κλάμματα, αγκαλιές, πειράγματα. Ένα καθολικό  γυναικείο group therapy!  Καμιά φορά σκέφτομαι πως αν ένας άντρας είχε την "πολυτέλεια" να παρακολουθήσει αόρατος  μία τέτοια συζήτηση θα είχε τρομάξει ή θα  λάτρευε την πολυπλοκότητα που σκεφτόμαστε οι γυναίκες.. Από την άλλη θα μάθαινε πολλά.. Έφτασα στο γραφείο Δευτέρα και η σύνταξη ανεβάζοντας το θέμα της πρώτης δήλωσης της Jolie για το διαζύγιο της, είχε θέμα συζήτησης τι άλλο, τις σχέσεις...

Θέσαμε επί τάπητος όλα όσα απασχολεί την καθεμιά εδώ στο jenny.gr. Ακούστηκαν αυτά τα σοβαρά (κι ακαταλαβίστικα):

-Ο έρωτας της ζωής μου έχει πάθει phubbing, τι να κάνω; Ανησυχώ μήπως με κολλήσει.  

-Ο άντρας μου άλλαξε το relationship status του από παντρεμένος σε ελεύθερη σχέση, πώς να το πάρω;

-Πώς θα καταλάβω ότι μου έχει κάνει ghosting;

Εγώ έβαλα το δασκαλίστικο γυαλί κι έδινα συμβουλές. Από αυτές που ελαφραίνουν το ήδη ελαφρύ κλίμα.

Κι εκεί που λέγαμε και γελάγαμε, αποφασίσαμε πως θα ήταν ωραίο και να τα λέμε και να γελάμε μαζί σου, να μοιραστούμε με εσένα που καθημερινά μας διαβάζεις, ό,τι μας συμβαίνει στο τερέν σχέσεις.

Η συντακτική ομάδα ψήφισε να ξαναβάλω το γυαλί αυτή την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα, και να κάνουμε μαζί ένα facebook live για να λύσουμε (λέμε τώρα), τα δικά σου και τα δικά μας. Γιατί ο τελικός σκοπός δεν είναι αν θα κερδίσεις ή αν θα χάσεις στο παιχνίδι των σχέσεων αλλά πώς θα παίξεις το κλισέ σου.

Πέμπτη 23/2, 16.00 facebook live στην σελίδα μου στο Facebook εδώ.