REAL LIFE WHO

Ο Βασίλης Ζούλιας μας μιλάει για την επιτυχία του στις Χρυσές Σφαίρες 2018 και την έμπνευσή του απ’ το Hautes Grecians


Αφροδίτη Σακκά

8 Ιανουαρίου 2018

zoulias.jpg

"Είναι μία προσωπική μου επιτυχία μεν, αλλά είναι και μία επιτυχία για την ελληνική μόδα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος γιατί σε αυτή δουλειά παλεύουμε καθημερινά σε αυτή τη χώρα -και αν δεν είχε συμβεί το Hautes Grecians και δεν θα είχα μπει στη διαδικασία να δημιουργήσω δέκα καινούρια ρούχα για εκεί και δεν θα είχα φτάσει στα Golden Globes. Το ρούχο αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο και ήθελε μία collection για να δημιουργηθεί -ήθελε να έχω ένα κίνητρο και το κίνητρο αυτό το πήρα απ' το Hautes Grecians. Ήταν για να γίνει."

Μπορεί ο Βασίλης Ζούλιας να ήξερε από το προηγούμενο βράδυ πως πρόκειται να δει τη δημιουργία του στο κόκκινο χαλί, παρ' όλα αυτά η πρώτη του αντίδραση ήταν να ουρλιάξει -κυριολεκτικά- από χαρά. Το Δεκέμβριο του 2017 είχε προηγηθεί ακόμα μία διεθνής αναγνώριση, όταν η Laura Dern εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας Downsizing με ένα κομμάτι από τη χειμερινή συλλογή Vassilis Zoulias -και με την εμφάνιση της Brie, η επιτυχία πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Η Laura Dern στην πρεμιέρα της ταινίας Downsizing. Πηγή φωτό: www.visualhellas.gr

Έμπνευση για τη δημιουργία που φόρεσε η Alison Brie ήταν η ηθοποιός Lucille Ball, από ένα επεισόδιο της σειράς "Ι Love Lucy" στα 50s, που φοράει παντελόνι με φόρεμα-πουκάμισο από πάνω. "Αυτό είχα στο νου μου όταν το έφτιαχνα, γιατί η Ball έκανε ντυσίματα πολύ μπροστά από την εποχή της. Εγώ το έκανα πιο σημερινό και το κορίτσι αυτό το ανέδειξε πολύ. Η συγκυρία ήταν άψογη", είπε ο Βασίλης Ζούλιας.

Η ιστορία πάει ως εξής: Σχεδιάζοντας το νυφικό για τον γάμο ενός φιλικού του ζευγαριού, ο Βασίλης Ζούλιας γνώρισε το διάσημο δίδυμο φωτογράφων Inez & Vinoodh που ήταν καλεσμένοι, και εκείνοι του ζήτησαν στην περίπτωση που βρεθεί στην Αμερική να τους πάει μερικά σχέδιά του για να τα φωτογραφήσουν. Και έτσι κι έγινε. Όταν κάποιος στο studio αποφάσισε να τα βγάλει από τις θήκες για να μην τσαλακώνονται, ήταν η στιγμή που πέρασε η στιλίστρια Cristina Ehrlich, που έμενε στο κτίριο, τα είδε, τους κάλεσε σε ραντεβού την άλλη μέρα και τους ζήτησε να τα δανειστεί. "The rest is history που λένε!"

Δείτε ολόκληρη την εμφάνιση της Alison Brie με Vassilis Zoulias στη gallery.

[gallery-718090]

Όπως ήταν φυσικό, η ανταπόκριση από τον κόσμο προς τον Βασίλη Ζούλια είναι εκπληκτική -μάλιστα, όπως μας είπε, η Gigi Hadid του ζήτησε ήδη να της στείλει τρία κομμάτια. Συν, τα δέκα που έχει ήδη στείλει για τα Oscars τον Μάρτιο.

"Υπάρχει ένα κίνημα Ζούλιας! (γελάει) Είναι σαν να ανταμείβονται όλες μου οι προσπάθειες, όλον αυτόν τον καιρό, σε μία Ελλάδα που περνάει τις δυσκολίες που περνάει" μας λέει ο σχεδιαστής.

Στην ερώτηση ποιες θα ήθελε να δει με τις δημιουργίες του βρίσκεται πρώτη η Gigi Hadid, αλλά και οι Penelope Cruz, Nicole Kidman και Cate Blanchett.

Όσο για τα επόμενα βήματά του Βασίλη Ζούλια; Τα Oscars!

"Είναι μία επιτυχία για όλους τους Έλληνες που δημιουργούμε αυτή τη στιγμή και είμαστε πολλοί και αρκετά καλοί. Χωρίς, βέβαια, το Hautes Grecians αυτό δεν θα είχε συμβεί."

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα