REAL LIFE WHO

Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό: Μια παιδική ηλικία όχι και τόσο παραμυθένια


10 Μαρτίου 2019

abaca_659952_010.jpg

Η Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1957 και είναι η πρωτότοκη κόρη του Πρίγκιπα Rainier III του Μονακό και της Αμερικανίδας ηθοποιού Grace Kelly.

Η Καρολίνα έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ενώ από τη νεαρή της ηλικία είχε θεωρηθεί ως διεθνές σύμβολο μόδας και ως μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του κόσμου. Ο πρώτος σύζυγός της Πριγκίπισσας Καρολίνας ήταν ο Φιλίπ Ζουνό, ένας Παριζιάνος τραπεζίτης. Όμως το ζευγάρι χώρισε χωρίς να έχει αποκτήσει παιδιά στις 9 Οκτωβρίου 1980. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Στέφανο Κασιράγκι αθλητής και γιος Ιταλού μεγιστάνα. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις 29 Δεκεμβρίου 1983 στο Μονακό και απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Στέφανο Κασιράγκι σκοτώθηκε σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος σε ηλικία μόλις 30 χρόνων. Ο τρίτος και σημερινός σύζυγος της Καρολίνας είναι ο Ερνέστος Αύγουστος Ε', επικεφαλής του Οίκου του Αννόβερου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Μονακό στις 23 Ιανουαρίου 1999 και απέκτησε μια κόρη, την Αλεξάνδρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry Christmas everyone! | #gracekelly #princessgrace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grace Kelly (@alwaysgracekelly) στις

Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, ποτέ δεν ήταν δεμένη με τους γονείς της. Συγκεκριμένα η Καρολίνα έχει δηλώσει πως η μητέρας της, η θρυλική Grace Kelly, δεν ήταν ποτέ τρυφερή και στοργική μητέρα ενώ μέχρι εκείνη και τα αδέλφια να γίνουν 14 ετών δεν μπορούσαν να τρώνε με τους γονείς τους. Μάλιστα η πριγκίπισσα του Μονακό έχει παραδεχτεί ότι ήταν πιο δεμένη με τη νταντά της τη Wood, παρά με τη μητέρα της. Γι αυτό και κάθε φορά που η Wood είχε άδεια τόσο η Καρολίνα όσο και τα αδέλφια της έκλαιγαν για όσες μέρες έλειπε, μέχρι που η Grace Kelly  αναγκαζόταν να της ζητήσει να γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grace photographed with her three children Caroline, Princess of Hanover; Albert II, Prince of Monaco; and Princess Stéphanie of Monaco, Countess of Polignac • Happy Mothers Day ♡ // #gracekelly

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grace Kelly (@alwaysgracekelly) στις

Όμως παρά το γεγονός ότι τόσο η Καρολίνα όσο και ο ο Αλβέρτος και η Στεφανί έζησαν μοναχικά παιδικά χρόνια χωρίς τη στοργή από τους γονείς τους, εξακολουθούν να τιμούν τη μνήμη της μητέρας τους δουλεύοντας όσο καλύτερα μπορούν για το φιλανθρωπικό έργο του Princess Grace Foundation που ιδρύθηκε προς τιμή της Grace Kelly.