REAL LIFE WHO

Alain Delon: Το sex symbol του γαλλικού σινεμά έχει παραδεχτεί πως θα αφήσει αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη


Έλενα Κρητικού

8 Νοεμβρίου 2019

Alain Delon: Το sex symbol του γαλλικού σινεμά έχει παραδεχτεί πως θα αφήσει αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη

Ο Alain Delon, που έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο του σεξ του γαλλικού σινεμά γεννήθηκε σαν σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 1935 και σήμερα γίνεται 84. Σε συνέντευξή του στο Paris Match, ο γόης του παγκόσμιου σινεμά είχε δηλώσει: «Μισώ την εποχή που ζούμε, με κάνει να ξερνάω. Θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη»

Ως ένας από τους ωραιότερους άντρες που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, ο ζεν πρεμιέ είχε μια θυελλώδη ερωτική ζωή, ενώ σύμφωνα με την περσινή του συνέντευξη με τίτλο Moi, Delonδεν έχει βρει ακόμη τη γυναίκα της ζωής του. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, «Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν υποψήφιες, είναι περίπου 10, αλλά καμία προς στιγμήν, δεν είναι η κατάλληλη για μένα για να τελειώσω τη ζωή μου».

Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, το πραγματικό όνομα του λατρεμένου ηθοποιού είναι Alain Fabien Maurice Marcel Delon ενώ οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις 4 χρονών. Ο διάσημος ηθοποιός έγινε σύντομα ένας από τους πιο κυρίαρχους ηθοποιούς και καρδιοκατακτητές τη δεκαετία του’ 60, αφού πριν είχε κάνει τον σερβιτόρο, τον γραμματέα, τον θυρωρό και τον πωλητή. Μπορεί οι ταινίες, στις οποίες έπαιξε να είναι πολύ γνωστές, όμως η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Women are Weak, που έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία. 

Η φήμη του αγαπημένου ηθοποιού άρχισε να εξαπλώνεται, και μαζί με τους Steve McQueen και τον Sean Connery γίνονται τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά αστέρια της Ιαπωνίας. Ο Delon αποφάσισε να σταματήσει την ηθοποιία το 1997 παρόλο που από τότε έχει αναλάβει κάποιους εποχικούς ρόλους. 

Μερικές από τις διασημότερες ταινίες του είναι το Γυμνοί στον ήλιο (1959), Ο Ρόκο και τα αδέρφια του (1960), Ο Γατόπαρδος (1963) και το La Piscine (1969).

«Δεν βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου»

Τον Μάρτιο του 1959, ο Delon αρραβωνιάζεται με την ηθοποιό Romy Schneider, οι οποίοι γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Christine. Ενώ ήταν αρραβωνιασμένος με τη Schneider, κάνει παράλληλη σχέση με τη Γερμανίδα ηθοποιό και μοντέλο, Nico. Το 1962, κάνει μαζί της έναν γιο, τον Christian Aaron. Έναν χρόνο μετά, η Schneider και ο Delon αποφασίζουν να διαλύσουν τον αρραβώνα τους.

Μετά από λίγους μήνες, ο ερωτεύσιμος ηθοποιός παντρεύτηκε τη Nathalie Barthélemy με την οποία αποκτά τον Anthony Delon. Οι δυο τους χωρίζουν μετά από λίγο καιρό αλλά συνεχίζουν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Μετά από κάποιες μακροχρόνιες αλλά και εφήμερες σχέσεις του ηθοποιού, ο ίδιος αποκτά δύο ακόμη παιδιά, τον Alain Fabien και την Anouchka. 

Στη συνέντευξή του, δηλώνει πάντως, ακόμη μάχιμος με τα ερωτικά, καθώς όπως έχει ομολογήσει, «Θα μπορούσα να παντρευτώ μια γυναίκα αν ήταν έτοιμη να με συνοδεύσει ως το τέλος». Μεταξύ των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του, είναι και οι απόψεις ότι όλα είναι ψέματα και μόνο το χρήμα μετράει, αλλά και ότι σχεδόν όλοι γύρω του είναι νεκροί. 

Ο ερωτεύσιμος ηθοποιός, που όπως ισχυρίζεται, δεν είχε ονειρευτεί τέτοια καριέρα, απλώς ήρθε έτσι, σήμερα γιορτάζει, συνεχίζοντας να ξετρελαίνει το κοινό του παρά τα περασμένα χρόνια της ακόμη μεγαλύτερης γοητείας του.