REAL LIFE WHO

Maya Weug: Η 16χρονη που έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ακαδημία της Ferrari


The Jennettes

23 Ιανουαρίου 2021

Maya Weug: Η 16χρονη που έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ακαδημία της Ferrari

Η Ολλανδή οδηγός Maya Weug είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέχθηκε να γίνει μέλος στην ακαδημία της πασίγνωστης μάρκας αυτοκινήτων, Ferrari. 

H 16χρονή οδηγός «κλείδωσε» τη θέση της στην ομάδα, κερδίζοντας το πρόγραμμα «Girls on Track Rising Stars» που διοργάνωσε το κυβερνητικό σώμα της F1, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αυτοκινήτου, μαζί με τη Ferrari. 

Η Weug, η οποία γεννήθηκε στην Ισπανία από Βελγίδα μητέρα και Ολλανδό πατέρα, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές στην πίστα δοκιμών, που πραγματοποιήθηκε στη βάση της Ferrari, στο Maranell, ξεπερνώντας τις αντιπάλους της, Doriane Pin της Γαλλίας, η οποία είναι 17 ετών, και τις Βραζιλιάνες Antonella Bassani, 14 και Julia Ayoub, 15.

Ο υπεύθυνος της ομάδας, Mattia Binoto, δήλωσε: «Είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της Scuderia Ferrari και την ακαδημία της. Τη φετινή χρονιά η Maya θα προχωρήσει μαζί μας και θα πάρει μέρος σε ένα από τα πρωταθλήματα F4 που είναι πιστοποιημένα από τη FIA, την κατηγορία που θεωρείται το πρώτο βήμα στον δρόμο προς την F1», ενώ πρόσθεσε πως η άφιξη της Weug είναι μια σαφής ένδειξη για τη δέσμευση της ομάδας να κάνει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ολοένα «πιο ανοιχτό σε όλους».

Η ίδια η Maya Weug, μετά τη νίκη της δήλωσε τα εξής: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα! Είμαι τόσο χαρούμενη που γίνομαι η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ακαδημία οδηγών της Ferrari. Η νίκη του προγράμματος με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι είχα δίκιο να κυνηγήσω το όνειρό μου να γίνω οδηγός αγώνων», ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως θα βάλει τα δυνατά της για να βγάλει «ασπροπρόσωπους» όσους πίστεψαν σε αυτή.

Ωστόσο, μια θέση στο πρόγραμμα δεν αποτελεί εγγύηση για την προώθησή της στη F1. Η Weug θα περάσει από διάφορα στάδια μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν μπορέσει να αποδειχθεί ικανή για ένα υψηλότερο επίπεδο του αγωνίσματος. Η τελευταία γυναίκα που αγωνίστηκε στη F1 ήταν η Ιταλίδα Lella Lombardi, η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση στο ισπανικό Grand Prix του 1975, ενώ είχε συνολικά 17 συμμετοχές στις σεζόν του 1975 και του 1976.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ maya_weug

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits