REAL LIFE WHO

Γνωρίστε τους Kovids: Έχουν ίδιο όνομα με την πανδημία, αλλά καμία σχέση με τον ιό


JTeam

12 Ιανουαρίου 2022

Γνωρίστε τους Kovids: Έχουν ίδιο όνομα με την πανδημία, αλλά καμία σχέση με τον ιό
Instagram/ kovidkapoor
Δανείζονται το όνομα της πανδημίας χωρίς να το ξέρουν από τότε που γεννήθηκαν και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τότε που ο ΠΟΥ γνωστοποίησε την επίσημη ονομασία της μεταδοτικής νόσου. Ζουν κάπου στην Ινδία και οι ιστορίες που μοιράζονται στα social για την ταύτισή τους με την Covid-19, είναι αστείες αλλά και τραγελαφικές.

«Ονομάζομαι Kovid και δεν είμαι ιός».

Ο Kovid Kapoor από την πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας έγραψε αυτό το tweet τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το επίσημο όνομα της πανδημίας. Η ζωή του άλλαξε πολύ από τότε αφού τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο κάθε φορά που πηγαίνει να πάρει καφέ, να κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο ή να δώσει για έλεγχο το διαβατήριο του στο αεροδρόμιο.

Όλοι συσχετίζουν με τον Covid- 19, όχι μόνο τον Kapoor αλλά και κάθε άνθρωπο που έχει κληρονομήσει το σανσκριτικό όνομα Kovid, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν βαρεθεί τις ομοιότητες και τα αστεία. Κάποιοι από αυτούς μοιράζονται στα social τις εμπειρίες για το όνομά τους, που όλοι συνδέουν με την Covid- 19 αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει «ένα λόγιο άτομο».

Ο Kapoor έχει μετατρέψει την αμηχανία σε χιούμορ, λέγοντας στους followers του στο Twitter ότι «είναι θετικός στον Kovid από το 1990», από τότε δηλαδή που γεννήθηκε.

Από την άλλη, μιλάει στη Washington Post για τη φορά που η Google νόμιζε ότι ο ίδιος έγραψε λάθος το όνομά του κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης στη Gmail.

Ο ίδιος θυμάται μάλιστα, τη φορά που οι φίλοι του τον φωτογράφισαν με ένα μπουκάλι μπύρα στα χέρια, γράφοντας στα social: «Ο Kovid με μια Corona»!

Η 28χρονη Kovid Jain από την πόλη Ιντόρ της Ινδίας τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, θεωρούσε διασκεδαστική την ταύτιση του ονόματός της. Ειδικά, δύο χρόνια μετά, όταν αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση της και οι φίλοι της έλεγαν, κάνοντας πλάκα: «Η Kovid βρήκε να παντρευτεί στην εποχή της Covid»

«Καλύτερα να μην μας ευχηθείς καλή χρονιά, Covid- 19»! Αυτή ήταν μια αρκετά συχνή απάντηση που άκουσε στην αλλαγή του χρόνου, μοιράζοντας τις ευχές της για το 2022.

Οι συσχετισμοί ενός μόνο ονόματος με την πανδημία δεν έχουν τέλος και οι Kovids ελπίζουν μια μέρα να επιστρέψουν στη δική τους κανονικότητα που κανείς πλέον δεν θα τους παρομοιάζει με τον ιό που μπήκε έτσι ξαφνικά μια μέρα στη ζωή όλων.