REAL LIFE WORKING GIRL

Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να τους εντυπωσιάσετε όλους με τις ιδέες σας


28 Ιουνίου 2017

traylos-ted-cover3d56786.jpg

Διαβάστε εδώ: Μιλήσαμε με μία γυναίκα που βλέπει 20 χρόνια μπροστά

To νέο βιβλίο του Anderson, αποτελεί έναν οδηγό σχετικά με το πώς να κάνει κανείς δημόσιες ομιλίες. Και ποιος είναι καταλληλότερος από τον ίδιο τον δημιουργό του TEDx; Ο Chris αρχικά προτείνει να κάνουμε τη νευρικότητα σύμμαχό μας και το άγχος μας πλεονέκτημα.

Eίτε μιλάτε με τους φίλους σας για τα σχέδιά σας, είτε παρουσιάζετε την ιδέα σας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, είτε αναπτύσσετε το επιχειρηματικό σας πλάνο στους συνεργάτες σας, είτε εκφωνείτε τον προεκλογικό λόγο σας, είτε επικοινωνείτε μέσα από τα σύγχρονα Μέσα προκειμένου να αλλάξετε κάτι στην κοινωνία σας,... αυτό που κάνετε ονομάζεται "δημόσια ομιλία". Για να είναι επιτυχημένη πρέπει να είναι σύντομη, ζωηρή, παρεμβατική, εντυπωσιακή, ηλεκτρισμένη, ενθουσιώδης και αυθεντική. Έχει τους δικούς της κώδικες, κάνει τις ιδέες να κυκλοφορούν και είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω. Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία. Αν σήμερα οι δεξιότητες δημόσιας ομιλίας θεωρούνται μία φορά σημαντικές, στο μέλλον αυτό θα ισχύει στο πολλαπλάσιο. Η ολοένα αυξανόμενη διασύνδεσή μας έχει ως αποτέλεσμα τη σύγχρονη επανεφεύρεση μιας από τις αρχαιότερες ικανότητες της ανθρωπότητας. Aύριο, πολύ περισσότερο από σήμερα, το να ξέρει κάποιος πώς να παρουσιάζει τις ιδέες του ζωντανά σε άλλους ανθρώπους θα αποδειχτεί απολύτως απαραίτητη ικανότητα για όσους θέλουν να προοδεύσουν στη δουλειά τους, για όσους θέλουν να καλέσουν σε δράση ώστε να κάνουν τη διαφορά, για όσους θέλουν ν’αφήσουν το ιστορικό ίχνος τους, για όσους θέλουν να κερδίσουν κάτι -για όλους.

"Το μέλλον μας το γράφουμε εμείς·κανένας άλλος. Μια λευκή σελίδα –και μια άδεια σκηνή– μας περιμένει," έχει πει ο Anderson.

Το βιβλίο του Chris Anderson TED Talks: Πώς Να Εντυπωσιάσεις με τις Ιδέες Σου είναι διαθέσιμο από τον εκδοτικό οίκο Π. Τραύλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα