REAL LIFE WORKING GIRL

Μαργαρίτα Ιακωβίδου: H σεφ που κάνει την Θεσσαλονίκη να παραμιλάει με τα πιάτα της


Αφροδίτη Σακκά

19 Απριλίου 2018

30184536-10214585708530846-32087762-n.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Η μαγειρική υπήρχε ανέκαθεν στη ζωή μου. Θυμάμαι από μικρή να παρακολουθώ την μητέρα μου να μαγειρεύει για την μεγάλη μας οικογένεια. Σπούδασα κάτι διαφορετικό -ασχολήθηκα με τις τέχνες. Με παρέπεμψε η ίδια η μητέρα μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μαγειρική, αφού από πάντα εργαζόμουν στην εστίαση ως βοηθητικό χέρι.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Η εργασιακή μου καθημερινότητα είναι έντονη. Στις κουζίνες έχουμε να κάνουμε με γρήγορους ρυθμούς υψηλή θερμοκρασία διαχείριση των υλικών, προετοιμασία και διάφορους αστάθμητους παράγοντες. Και μέσα σε όλο αυτό το μείγμα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενσωματώσεις και τη δημιουργία που χωρίς αυτήν δε υπάρχει εξέλιξη.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Η σκέψη που κάνω αφορά τον απολογισμό της ημέρας δηλαδή αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και αν έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Τις προκλήσεις, την δημιουργία και την εξέλιξη που φέρνει την αναγνώριση. Είναι ένα επάγγελμα που συνεχώς μαθαίνεις να καινοτομείς και εκπαιδευέσαι σε καινούργιες τεχνικές και σε καινούργια υλικα. Σίγουρα δε βαριέσαι ποτέ.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Γιατρός σίγουρα.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Καλώς ή κακώς είναι ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αναγνωριστεί η δουλειά σου. Έχω απορριφθεί επειδή είμαι γυναίκα και όχι μόνο μία φορά. Συνηθίζεις, σκληραίνεις και προχωράς. Το καλό είναι πως περνάνε τα χρόνια και σιγά σιγά η παλιάς κοπής φουρνιά αποσύρετε απο το χώρο και μπαίνουν νέα μυαλά πιο καλλιεργημένα.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να μην αναλώνομαι σε καταστάσεις και ανθρώπους που δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Μόνο αν το θέλει πολύ, να το κυνηγήσει. Είναι δύσκολος δρόμος και θα χρειαστεί να κάνει πολλές θυσίες.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Γενικά έχω την τάση να πειράζω τον κόσμο οπότε έχω πολλές αστείες ιστορίες να πω. Μια φορά κρύφτηκα στον καταψύκτη για τρομάξω ένα συνάδελφο. Κόντεψε να μείνει στον τόπο.

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Ποτέ.

11. Το μότο σας

Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το πιστέψεις

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.