ΣΤΙΛ

7 tips για τέλεια οργανωμένη ντουλάπα τώρα που #μένουμε_σπίτι -Προετοιμάστε τη για τη νέα σεζόν


Μάρθα Κουμπάνη

18 Μαρτίου 2020

7 tips για τέλεια οργανωμένη ντουλάπα τώρα που #μένουμε_σπίτι -Προετοιμάστε τη για τη νέα σεζόν

Στα πλαίσια του #μένουμε_σπίτι, αναζητάμε περισσότερες δραστηριότητες και δουλειές που είναι απαραίτητο να γίνουν στο σπίτι. Μία από αυτές, η καθιερωμένη οργάνωση της ντουλάπας που γίνεται κάθε νέα σεζόν. Τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία, ενώ το σιγύρισμα της γκαρνταρόμπας όχι μόνο δεν είναι αγγαρεία αλλά γίνεται μία ευχάριστη διαδικασία.

Πάντα λέω πως δεν είναι τυχαίο που η λέξη wardrobe εμπεριέχει τη λέξη war. Αν λοιπόν και στη δική σας ντουλάπα, μοιάζει να γίνεται πόλεμος και η εικόνα της σας προκαλεί άγχος και εκνευρισμό, ήρθε η ώρα να κάνετε detox και να την οργανώσετε.

jenny.gr

Με έξυπνα tips, εμπνευσμένα από ντουλάπες των fashion editors, θα δείτε διαφορά στη διάθεση αλλά και την ατμόσφαιρα του χώρου σας.

1. Κάντε εκκαθάριση

Σκεφτείτε τι δεν χρειάζεστε πλέον, τι δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε, τι δεν σας ταιριάζει πια και χαρίστε το σε κάποιον που έχει περισσότερο ανάγκη. 

2. Ταξινομήστε τα ρούχα σας

Ανάλογα το είδος ή το χρώμα ή την περίσταση στην οποία τα φοράτε συνήθως .

3. Κρατήστε τα basics 

Mερικά κομμάτια μπορούν να φορεθούν όλο τον χρόνο,ανεξάρτητα από την εποχή.

Λευκά T-shirts, μια μπεζ καμπαρντίνα, ένα κλασικό πουκάμισο ή το αγαπημένο σας τζιν δεν κοιτούν εποχή.

4. Μόνο ρούχα

Περιορίστε όσα αντικείμενα δεν έχουν σχέση με τον ρουχισμό όπως πετσέτες ή σεντόνια, για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα.

5. Αποθηκεύστε τα παπούτσια

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σε ειδικές θήκες ή ράφια. Το ίδιο και τα υπόλοιπα αξεσουάρ και κοσμήματα.

6. Καθαρίστε

Καθαρίστε τακτικά την ντουλάπα από την σκόνη και μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα ρούχα από τον σκόρο με ειδικά προϊόντα.

7. Εxtra ράφια

Για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο δοκιμάστε μία κρεμάστρα ή μία κομψή ραφιέρα, όπου θα τοποθετήσετε αυτά που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Επιπλέον εκεί θα κρεμάτε εκείνα τα κομμάτια που έχετε φορέσει μόλις μία φορά και δεν χρειάζονται ακόμα πλύσιμο αλλά και δεν μπορούν να μπουν στην ντουλάπα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.