ΣΤΙΛ

Mismatched shoes: Η τάση που κάνει το απόλυτο statement


Μάρθα Κουμπάνη

27 Ιουνίου 2022

Mismatched shoes: Η τάση που κάνει το απόλυτο statement
Photo credits: Getty/Ideal Image
Όταν η αφηρημάδα μπορεί να εμπνεύσει μια ανατρεπτική στιλιστική επιλογή που δεν φοβάται να διασκεδάσει

Υπάρχει ένα επεισόδιο στην 4η σεζόν του Gossip Girl, στο οποίο η Blair Waldorf, προσπαθεί να εξισορροπήσει την δουλειά πλήρους απασχόλησης στο περιοδικό W και έναν μεγάλο φόρτο μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μάλιστα δυσκολεύεται τόσο πολύ που εμφανίζεται σε ένα πάρτι γενεθλίων φορώντας δύο διαφορετικά παπούτσια Roger Vivier, σημάδι για όλους γύρω της ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα. Αλλά τι θα γινόταν αν η Waldorf έκανε, απλά, statement;

Jenny.Gr


Η συλλογή Gucci's Resort 2023 μου θύμησε την ατυχία της Waldorf. Ο creative director Alessandro Michele παρουσίασε ένα look με δύο διαφορετικά παπούτσια στην πασαρέλα, αλλά και γιόρτασε το αμφιλεγόμενο στιλ, μέσα από ένα ασπρόμαυρου look .

Jenny.Gr

Ακόμα η εσκεμμένη αναντιστοιχία με πήγε πίσω στην 3η σεζόν του Sex and the City, όταν η Carrie Bradshaw και η κοριτσοπαρέα της πετούν στο Los Angeles για να ξεφύγουν από τη μονοτονία της ζωής τους στη Νέα Υόρκη. Η Carrie παραιτείται από όλους τους κανόνες στιλ και φοράει παπούτσια σε διαφορετικές μεταλλικές αποχρώσεις για την πρώτη της βραδινή έξοδο εκεί. Το στιλιστικό τρικ που προφανώς επινόησε η costume designer της σειράς Patricia Field, μιλούσε για έναν εύκολο τρόπο να διασκεδάσετε με το στιλ σας, σπάζοντας τους κανόνες, ακόμα κι αν φαίνεστε σαν να βγήκατε βιαστικά από το σπίτι χωρίς να κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Jenny.Gr

Τολμάτε να το δοκιμάσετε; Aν νιώθετε ότι θέλετε να του δώσετε μια ευκαιρία, τότε κάντε το σωστά. Αν έχετε το ίδιο αγαπημένο ζευγάρι σε δύο διαφορετικά χρώματα, μην διστάσετε να τα συνδυάσετε. Για αρχή επιλέξτε παπούτσια σε κοντινή απόχρωση με παρόμοιο σχέδιο. Να θυμάστε πάντα να έχουν το ίδιο ύψος τακουνιού. Στην συνέχεια κρατήστε την ισορροπία στο υπόλοιπο look. Ένα μονόχρωμο φόρεμα ή με διακριτικά prints στα χρώματα του παπουτσιού, ή ένα ψηλόμεσο shorts με tank top είναι απλές ιδέες για να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με τα mismatched shoes.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.